Петък, 05 Фев 2021
    
Бизнес

Ресторантьори и хотелиери на среща с министри за бъдещето на сектора

  11.05.2020 17:16  
Ресторантьори и хотелиери на среща с министри за бъдещето на сектора

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш. На срещата присъстваха и вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов.

От бранша отново настояват за намаляване на ДДС-то с 5% от 1 юли до края на 2021 за храни от първа необходимост и сектор "Туризъм", предаде БНТ.

След този срок асоциациите на ресторантите и хотелите искат ставката да се фиксира на 9%.

По-късно на срещата на всички браншови организации стана ясно, че те продължават да настояват да отпадне рестрикцията да нямаш данъчни задължения за програмата 60/40.

Относно откриването на туристическия сезон у нас, от бранша се надяват скоро да има яснота дали ще може да идват чуждестранни туристи и при какви условия.

Атанас Димитров, зам.-председател на българската хотелиерска и рестораньорска асоциация: Нагласите по отношение на летния сезон са притеснителни, защото банките обявяват туризма за неперспективен отрасъл, имат затруднения с кредитирането. Ако вирусът утихне, разбира се, че ще има външни туристи.

Емил Коларов, председател на сдруженията за заведенията в България: Интересува ме какво ще се случи с тези колеги, които си отвориха градините, заредиха стока, назначиха си персоналите. Както ни затвориха от днеска за днеска, после така ни отвориха и сега като пак ни затворят и това ще бъде краят. Тоталният край ще бъде на целия бранш


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син