Вторник, 02 Фев 2021
    
Бизнес

Широки хоризонти за туризма в Бургас искат от бранша

  11.05.2020 12:37  
Широки хоризонти за туризма в Бургас искат от бранша

Освен за предстоящия летен сезон, трябва да се мисли и в по-далечна перспектива – например за Никулден или защо не и за летен сезон 2021 година, коментира Иван Иванов, председател на Регионалната туристическа камара в Бургас.

Община Бургас и представители от хотелиерския бранш разработиха обща стратегия за привличането на повече туристи в морския град. Тя беше обсъдена на среща между представители на администрацията, хотелиерския бранш в града, РЗИ и БАБХ. На нея присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, Радовеста Стюърт - началник на отдел "Туристически политики и дейности", директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров и експерти от Община Бургас.

По думите на Иванов любопитно и интересно е било предложението на бургаска хотелиерка, която предлага да се помисли как най-добре да се използва ресурса на морската градина. Нейно предложение е да се обърне по-голямо внимание на възможностите, които самата тя предлага за организиране на семейни прояви за родители с деца и прояви за велосипедисти.

Общ алгоритъм от мерки, които да се прилагат при работата на туристическите обектите това лято е представен пред присъствалите на срещата. Той е основан на практиките, прилагани от Сингапур в борбата с коронавируса.

Сигурността е основният акцент, който е залегнал в привличането на туристи в Бургас през настоящия сезон. За целта са осигурени средства Бургас да бъде рекламиран усилено на българския пазар, а също и в съседните страни със своите туристически обекти, богата палитра от събития и възможности за ваканция. Целта е хотелите в Бургас да утвърдят името си като сигурни дестинации, чйто услуги не излагат на риск здравето на гостите.

Община Бургас и представителите на туристическия бранш ще разработват съвместно и нови продукти, които да бъдат предлагани на пазара. Голяма част от тях ще бъдат базирани на събитията от културната програма на Бургас и спортните мероприятия.

Другата посока, в която ще се работи за привличането на повече туристи, е рекламирането на възможността за ваканция в Бургас. В момента се водят преговори с авиокомпания WIZZ AIR за изпълняването на полети между Бургас и Виена два пъти седмично.

Представянето на новата стратегия за подпомагане на местния туризъм е част от поредица от инициативи за развитието на този сектор от местната икономика.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте