Сряда, 27 Яну 2021
    
Крими

Повдигат три обвинения на джигита от гонката с полицията в Бургас

  11.05.2020 11:30  
Повдигат три обвинения на джигита от гонката с полицията в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Три обвинения е получил 39-годишният сливенски джигит, който предизвика див екшън в петък вечерта в Бургас. Тогава той бе преследван от полицията по булевард „Христо Ботев“, „Булаир“, а след това премина и по „Богориди“ и „Александровска“, като завърши със самостоятелна катастрофа в дървената платформа до Альошата. Сливналията застраши живота и на десетки бургазлии, които въпреки късния час все още бяха по улиците.

С криминално проявения шофьор в БМВ-то е бил и друг познайник на полицията – 27-годишен мъж от Бургас. Полицейското разследване установи, че автомобилът е бил с чужди регистрационни номера, които не са били обявени за издирване. Сливналията е тестван за наркотици и алкохол, като и двете проби са били отрицателни.

От Прокуратурата обясниха за „Черноморски фар“, че още на следващия ден в събота на шофьора са повдигнати три обвинения – за хулиганство с използване на МПС, повреждане на общинско имущество и за управление с чужди регистрационни табели.

Задържан е за 72 часа, като днес следобед съдът ще разгледа искането на Държавното обвинение за взимане на постоянна мярка „задържане под стража“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил