Четвъртък, 28 Яну 2021
    

След обещано дарение от Пеевски: В Пазарджик отменят продажбата на гората на Црънча

  10.05.2020 14:59  
След обещано дарение от Пеевски: В Пазарджик отменят продажбата на гората на Црънча

В 12.30 ч. в понеделник ще се проведе извънредното заседание на Общински съвет-Пазарджик, на което ще трябва да бъде отменено решение №79 от 29 април т.г. за продажбата на 368 дка гора в землището на село Црънча.

В мотивите на председателя на ситипарламента Хари Харалампиев се посочва, че след вземане на решението за продажбата е постъпило писмо от г-н Александър Георгиев - представител на "Интръст" ЕАД - София, с което се заявява намерение за дарение в размер на 700 хиляди лева, което ще бъде направено в деня, следващ отмяна на решението на ОбС, като волята на дарителя е 350 хиляди лева да бъдат използвани за създаване на парк на името на Св. великомъченик Георги Победоносец с със съоръжения за игра на деца и за отдих на жителите на Црънча.

А останалите 350 хиляди лева се даряват за издръжката и развитието на волейболния отбор "Хебър". Волята на дарителя, изразена в официалното писмо, подписано от шефа на директорския борд на „Интръст“ ЕАД Александър Георгиев, е общинските съветници да отменят решението си, с което се обявява таен търг за продажба на гората над село Црънча. Едноличен собственик на капитала на дружество“ Интръст“ е народният представител и издател на „ Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

"Налице е нов факт, настъпил след приемане на решение №79 от 29 април 2020 г., който променя обстоятелствата, въз основа на които съветът е взел решението си", е написано в предложението за отмяна на продажбата на гората.

По повод дарението кметът на община Пазарджик Тодор Попов обяви на брифинг, че благодари за изключителния жест на Делян Пеевски и декларира, че още в началото на идната седмица ще има сесия. Според волята на дарителя парите ще бъдат преведени по сметката на община Пазарджик веднага на следващия ден, след като решението бъде отменено.

 

Източник: Монитор


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил