Сряда, 10 Фев 2021
    
Бургас

С водосвет и перфектна организация посрещнаха първите гости на Острова

  08.05.2020 16:07  
С водосвет и перфектна организация посрещнаха първите гости на Острова

С водосвет и перфектна организация в условия на COVID-19 туристическата атракция Остров Света Анастасия посрещна днес първите си гости за това лято.
Два курса направи общинския кораб "Анастасия". Сутринта той тръгна в 10 часа, а следобед в 13.30 часа от Магазия 1, и докато в първия курс освен гости имаше и голяма група журналисти, то в обедния бяха 15 човека, повечето от които двойки-семейни или приятелски, решили се да отскочат до късчето земя и да се порадват на първите дни след изолацията.

Хубавато обедно време допренесе за показване на целия чар на острова.
Екипът му се бе приготвил по блестящ начин, с дезинфиктанти, инструкци за дистанция и носене на маски бяха призовани посетителите му. На самият остров пейките и останалите места за сядане са обозначени със специални стикери. По традиция туристите бяха посрещнати от управителя Павлин Димитров, който им проведе кратък инструктаж. Музеят все още не е отворен, но пък гостите опитаха блестящата рибена чорба, ухаещите пречени филийки с тарама хайвер и пиха по бира или по кафе, докато си правиха снимки и се усамотяваха в различни кътчета на острова. Храната и напитките се сервира в еднократни, екологични съдове. При определени ограничения  функционират кафетерията и ресторантът. Лекарната  работи на принципа на павилион -  като не се позволява влизането на повече от един гост. Ресторантът  функционира, като закритата му зала  е затворена за посетители. Масите на открито ще са разположени на разстояние от поне 2,5 метра.

Докато гостите разглеждаха различните обекти на остров, отец Петър направи водосвет в манастирската църква „Успение Богородично“ за здраве, блогополучие, успешен сезон и за здрави туристи, които да посещават малкото кътче земя до Бургас.
Със светена вода бе поръчен еи екипажа на общинския кораб с пожеланието за безпроблемно плаване, екипажът вече има специална икона гоблен на патрона си-Света Анастасия, която им е подарена от неизвестен дарител.

Още от вчера в хотела са отседнали първите  му гости- софиянци, за утре са направени допълнителни резервации.

На този етап общинският катамаран „Анастасия“ ще плава с ограничен капацитет на пасажерите с оглед спазване на препоръчителната дистанция от 2 метра и за да се предотврати струпване на много хора. Носенето на маски от пасажерите в закрити помещения остава задължително.

Ако желаете да пътувате до остров Света Анастасия, задължително трябва да направите предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: [email protected], като е необходимо да заявите пътуването си най-късно до 17:00 часа на предходния ден.

Билет за пътуване ще може да закупите на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на „Магазия 1“. Необходимо е да предвидите достатъчно време, тъй като за да се избегне струпване на хора ще бъде въведен пропускателен режим и ограничения за влизане на броя хора.

Цени за пътуване с кораб „Анастасия“ до края на месец май 2020 година:

Стандартен билет – 12,00 лева;
За ученици и пенсионери – 9,00 лева;
За деца от 3 до 7 ненавършени години – 3,00 лева;
За деца до 3 години  и хора с увреждания – безплатно;

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление