Четвъртък, 28 Яну 2021
    

Борисов:Минем ли над 100 заразени на ден, строгите мерки се връщат

  06.05.2020 23:13  
Борисов:Минем ли над 100 заразени на ден, строгите мерки се връщат

Минем ли бройката от 100 нови заразени на ден, строгите противоепидемични мерки се връщат. Това заяви днес премиерът Борисов на брифинг след видеоконферентна среща на върха ЕС – Западни Балкани.

"Нещата с коронавируса в Европа не са добре. Базирам се на данните от института Кох. Трябва да спазваме всички мерки - дистанция и дезинфекция. Има ли ръст на заболелите и не се ли спазват правилата - веднага пак ще затворим всичко. Ние сме с няколко стъпки пред всички колеги от Европа. Те сега разпускат мерките, които ние никога не сме налагали. Вие тук в България винаги сте били разпуснати", заяви Борисов, цитиран от DarikNews.

"Поводът да отпуснем мерките беше, че има клъстър. При нарастване обаче над 100 човека заболели, веднага ще затворим всичко, както преди. Всичко зависи от нас, от нашата дисциплина - да се пазим един друг, да спазваме дистанция. Особено в градския транспорт, маските там са задължителни", каза още премиерът и добави, че само времето ще покаже дали мерките са правилни.

Относно детските градини, Борисов категорично заяви, че няма да разреши да бъдат отворени. 

"Детските градини няма категорично да бъдат отворени. Това е опасно. В щаба също бяха твърдо против. Ако всичко върви добре, ще разхлабваме още. Ако не спазваме правилата, лекарството го знаем всички - затваряне. Дали искаме да прилагаме това лекарство, не, не искаме. Отново ще призова всички да спазват мерките", заяви премиерът.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил