Четвъртък, 04 Фев 2021
    
Бизнес

Част от бургаските заведения се подготвят за работа, други пасуват

  05.05.2020 17:15  
Част от бургаските заведения се подготвят за работа, други пасуват

Георги РУСИНОВ

 

Част от бургаските заведения в централна градска част се подготвят за работа, видя репортер на „Черноморски фар“. В няколко от тях днес тече трескава подготовка за утре, когато ще могат да стартират работа с маси на открито.

Първоначално според заповедта на министъра на здравеопазването отстоянието между масите трябваше да е на 2.5 метра. От днес обаче заповедта е актуализирана и необходимата дистанция е от 1.5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

Оказа се, че следобед в Бургас някои собственици на заведения дори не знаеха за новата заповед и трескаво звъняха телефони до институциите. С този хаос някои се притесняват, че няма да могат да работят на 6 май, от когато влиза в сила заповедта и ще отворят в последващите дни.

Други пък са почти готови с подготовката и вече чакат клиентите в утрешния ден. Направи впечатление и че няколко от известните централни заведения все още са затворени и едва ли ще отворят.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син