Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Поморие

Тазгодишният празник на Поморие ще бъде отбелязан онлайн

  05.05.2020 12:42  
Тазгодишният празник на Поморие ще бъде отбелязан онлайн

Гергьовден е денят, който по традиция събира стотици жители и гости в Поморие, за да споделят празника и почетат светеца закрилник на града – Свети Георги Победоносец. Тази година Поморие ще празнува патронния си празник по различен начин.

В навечерието на Гергьовден, на 5 май, от 19:30 ч., диджеят с поморийски корени Марти G ще зарадва поморийци с едночасова онлайн дискотека, която ще бъде излъчена в сайта на Община Поморие. „Миксирал съм едни от най-популярните денс съвременни хитове, няколко ремикса на известни парчета, както и хитове с български фолклорни мотиви и етно звучене. Благодаря за тази покана на г-н Иван Алексиев и Община Поморие. Честит празник на всички, бъдете много здрави, бдителни и отговорни.“, споделя Марти G.

Празничният 6-ти май ще започне с онлайн излъчване на Светата литургия, директно от манастир Свети Георги, от 9.00 часа.

Кметът Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и народният представител Ася Пеева ще поднесат своите приветствия в 11.00 часа, отново чрез сайта на Община Поморие. Веднага след това, празничният ден ще продължи с онлайн концерт, със специалното участие на Тони Димитрова, Поли Паскова, Николина Чакърдъкова, Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Танцовите състави от Поморие – ДФТА „Раковина“, Клуб за народни танци „Раковина“, Танцов клуб „Чайка“ и изпълнителите от Българо-гръцко дружество „Анхиало“ също ще поднесат своите поздрави за празника на града. Специална изненада са подготвили и талантливите поморийски деца, носители на многобройни награди и отличия – дуетът на Анелия и Кристиян Налбантови.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил