Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бизнес

Данъчната кампания за физическите лица приключи успешно

  04.05.2020 14:31  
Данъчната кампания за физическите лица приключи успешно

Успешно приключване на данъчната кампания за деклариране на доходите на физическите лица отчетоха от териториалната дирекция на НАП Бургас. Близо 80 процента от декларациите за доходите на физическите лица (над 24 000 подоходни декларации) са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. Данъчните отчитат ръст от над 30 на сто при електронното деклариране в сравнение с миналогодишната кампания. От началото на годината чрез  физическите POS терминали в салона за обслужване на клиенти на НАП Бургас са платени почти два милиона лева данъци без такси. Преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации  за доходите, които Националната агенция за приходите  предложи за първи път тази година. Значително – почти три пъти, е било намалено и средното време за попълване на формуляра, показва статистиката на данъчните. От началото на извънредното положение в салона за обслужване на НАП Бургас са били приети над 25 000 клиенти, които са получили различни услуги.

Териториалният директор на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева отправи благодарност към всички, които във времето на извънредното положение са декларирали и платили в срок данъците си като по този начин са изпълнили добросъвестно задълженията си към фиска. Директорът на дирекция „Обслужване” Сияна Димитрова изказа благодарност към служителите за проявения висок професионализъм и всеотдайност при изпълнение на задълженията и обслужването на клиентите, които са проявили изключително разбиране и търпение при въведения поради извънредното положение контролиран пропускателен режим.

 От НАП Бургас напомнят, че едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на месец юни.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил