Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Петко Драгнев, управител на „Бургасбус“: Графиците ни са зависими от мерките за сигурност

  03.05.2020 16:51  
Петко Драгнев, управител на „Бургасбус“: Графиците ни са зависими от мерките за сигурност

Георги РУСИНОВ

 

Общинският превозвач „Бургасбус“ е изцяло зависим от мерките за сигурност във връзка с пандемията от коронавирус. Това обясни пред наш репортер управителят на общинския превозвач инж. Петко Драгнев. Сега с падането на забраната за посещение на паркове и градини, очаквано повече хора започнаха да излизат от домовете си. Това логично води и до повече пътници в автобусите. Има ли промяна в графиците, попитахме Драгнев.

„Автобусите и в момента не са разредени. Единствената промяна е, че последните курсове вместо и в 23:20 са в 22:10. Тоест, един час по-рано запразняваме, имайки предвид, че нито заведения, нито кина, нито театри работят. Няма толкова движение на хора и автобусите трябва да пътуват празни. Другото, което е факт, че само в неделя графиците са по-разредени. През останалите дни си работим с нормален график“, отговори той.

Управителят на „Бургасбус“ добави, че от тук нататък чакат да стане ясно докога ще е извънредното положение.

„Днес четох, че ако не се спазват правилата за движение в парковете, пак ще бъде забранено посещението им. Това ще се отрази на пътникопотока отново. Ние обаче не можем един ден да правим така, а другия друго и да сменяме графици. Ситуацията е динамична, както виждате. Чакаме да видим, дано се раздвижат нещата. Предполагам ще изчакат да видят какво ще е движението сега за 1 май и Гергьовден, за да се реши окончателно с тези мерки“, каза Драгнев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил