Вторник, 26 Яну 2021
    
Царево

Започва частично строежът на модерната спортна зала в Царево

  03.05.2020 14:31  
Започва частично строежът на модерната спортна зала в Царево

Георги РУСИНОВ

 

Частичното изпълнение на строително-монтажните работи по Многофункционалната спортна зала в Царево скоро трябва да започнат. Репортерска проверка на „Черноморски фар“ показа, че за целта морската община е пуснала обществена поръчка. Стойността й е 1 858 333.34 лева, без ДДС.

„Инвестиционният проект предвижда изграждането на сграда, в която водеща функция има Многофункционалната спортна зала. Тя е с площ от 2921 кв.м и е предвидена за ледена пързалка, футболно игрище, тенис корт, волейболна и баскетболна площадка и зона трибуни до кота +3,00 за 799 броя Зрители“, се посочва в документацията.

Обособена е още и приемна зала за посетители, в която са разположени кафетерия, санитарни и подготвителни помещения, свързани с експлоатацията на зоната. В залата за бойни изкуства пък ще се намират залите за аеробика и фитнес, съблекални с душове и санитарни помещения, които са съобразени с капацитета на допълнителните зали за спортуване.

С тази обществена поръчка ще се изпълни стоманобетонната конструкция. Тя включва основи, колони, греди и стоманобетонова плоча над трибуни.

Преди време кметът на Царево инж. Георги Лапчев определи пред „Черноморски фар“ бъдещата зала като бижу за морския град. Тя е и част от програмата на Лапчев.

Оферти ще се приемат до 4 май 2020-а.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил