Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Седмокласници от „Коджакафалията” гостуваха на ай ти гимназията

  01.05.2020 13:28  
Седмокласници от „Коджакафалията” гостуваха на ай ти гимназията

Дона МИТЕВА

Илиян Илиев и Радина Величкова от деветите класове от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации отговориха на въпросите защо е забавно да се учи програмиране и кои са честите неща, които се случват в клас. Това те  обясниха на седмокласниците от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”.

Малките ученици гостуваха на ай ти гимназията вирутално в Деня на труда. Посрещна ги директорката  на гимназията Димитрина Тодорова, която ги поздрави с "Добре дошли!" и изказа желание една част от тях да станат нейни бъдещи ученици.

Програмирането по двойки, работа в екип и в динамична среда  - са част от тайните за успеха на учениците от гимназията, стана ясно по време на презентацията. Представени бяха и любопитни факти, като това, че първият програмист е жена. Домакините – водачи запознаха гостите с хуманоидния робот Пепър, една от атракциите на гимназията, както и с част от проектите, донесли редица награди.

„Работата в екип е винаги с високо настроение. Много е забавно", категоричен бе Илиян.

Директор Тодорова пожела на учениците да имат високи оценки на предстоящите изпити и всеки един от тях да попадне в училището, което си е избрал предварително. Тя разговаря с тях за интересите им и за това какво най-много им допада от новите технологии.

„Мислете добре, избирайте от сърце следващото си училище”, пожела тя. Г-жа Тодорова отговори на всички въпроси на учениците, голяма част от тях бяха свързани със специалностите в гимназията от една страна, и за кандидатстването конкретно, от друга.

Приложно програмиране или  програмно осигураване - кой какво би предпочел зависи от интересите на всеки отделен ученик, уточни директорът домакин.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил