Петък, 12 Фев 2021
    
Бизнес

Обмисля се стикер „Зона свободна от Ковид” в Бургас

  01.05.2020 10:07  
Обмисля се стикер „Зона свободна от Ковид” в Бургас

Приток на туристи към Бургас и по южното Черноморие при постепенното отпадане на мерките и ограниченията ще даде шанс за късен летен сезон. Това коментира кмета на града Димитър Николов в сутрешния блок на Бтв

„Вече сме подготвени, че това ще стане повече с автомобили и разчитаме много на вътрешния пазар и на съседните държави – Румъния, Сърбия, Македония. В момента готвим пакет от мерки за реклама и промоции на нашите услуги. В интензивен контакт сме с браншовите организации в Бургас и региона. За 12 май сме подготвили видеоконференция с по голямата част от тях”, каза той.

 От общината обследват скромния международен опит като например този на  Сингапур,  където има сертификат – алгоритъм за изисквания и мерки, на които трябва да отговарят хотелите и ресторантите, за да им се предостави стикер за "Зона свободна от Ковид". Тези изисквания съвместно с бургаското РЗИ и бранша ще бъдат обсъдени и в Бургас. Очаква се във всяко заведение и хотел да има персонален отговорник, който ще следи спазването на поставените мерки, за да се гарантира обслужването в чиста среда.

Много по-слабо е движението към морето сега, сравнено с това по Великденските празници. Днес и двете КПП-та са спокойни, потвърди кметът Николов.

По негови думи една част от дошлите за предните празници са си останали тук, удължавайки престоя си.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Радка Жекова, Сдружение „Диабетни грижи”: За диабета няма почивен ден
  14.11.2020 10:31      

Да помагаш на другите е добре, но да ги научиш сами да си помагат, е още по-добре