Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Пеевски с ново дарение за Софиямед, във Видин получиха два респиратора

  30.04.2020 14:48  
Пеевски с ново дарение за Софиямед, във Видин получиха два респиратора

Делян Пеевски продължава да дарява за болници в страната в справянето им с епидемията от коронавирус. Фирмата на Пеевски "Интръст" предостави безвъзмездно 1600 PCR теста на болница "Софиямед". Стойността на дарението е 64 000 лева.

Това не е първият жест на народния представител към болницата. Преди няколко седмици Пеевски осигури за "Софиямед" други 112 000 лева също за покупка на тестове, както и за безплатните проби за коронавирус на служителите на "Спешна помощ", които да се извършат там, благодарение на дарението.

Пеевски е най-големият дарител до момента от началото на пандемията за болници и за нуждаещи се хора. Той е дарил за апаратура, предпазни средства и възнаграждения на медиците на първа линия близо 5 милиона лева.

Днес във Видин пристигнаха 2 респиратора, дарени от депутата.  Той изпрати и 450 тестове за нуждите на болничното заведение, както и 63 000 лева парична помощ.

10 000 от тях са за осигуряването на монитори и инфузионни помпи, към двата респиратора. 22 000 лева от паричната помощ са за лекарите, борещи се на първа линия със заразата, а 31 000 лица - за заразените медицински лица.

Само преди ден стана ясно, че болните медици в крайдунавския град са над 30, което реално е 10% от служителите в болницата. Именно затова в момента от лечебните заведения в цялата страна се набират доброволци, които да бъдат насочени към видинската болница, за да помогнат в лечението на пациенти.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил