Неделя, 21 Мар 2021
    
Общество

КПП-та в областните градове остават и за трите почивни дни

  30.04.2020 14:04  
КПП-та в областните градове остават и за трите почивни дни

Погват мотористите за превишена скорост

Над 3400 души са излъгали в декларациите си при преминаване на КПП-тата в областните градове. Това се разбра на брифинг на МВР.

Проверени са 55 000 декларации,в над 3400 хората са казали, че отиват на работа, а нямат трудов договор, обясни шефът на Охранителна полиция Веселин Младенов и посочи, че ще се проверява дали някой не работи без трудов договор.

466 дори били регистрирани в бюрата по труда, отчете Младенов. И посочи, че 1287 са досъдебните производство за неспазване на задължителната карантина. Съставените актове за неспазване на противоепидемичните мерки са 19 000, 14 268 от тях са за неносене на маски.

"Предстоят няколко поредни почивни и празнични дни и някои от гражданите може би ще решат да пътуват. Още са в сила ограниченията за влизане и излизане в областните градове", напомни Младенов и посочи, че са София те са дори по-строги - само отиване и прибиране от работа. Общо КПП-та в областните градове са над 200.

Над 30 000 влизат и излизат всеки ден в София, посочи зам. шефът на Столичната Пътна полиция Любомир Костадинов. По време на почивните дни ще има засилени проверки за алкохол и дрога в столицата, добави той, цитиран от "24 часа".

От началото на годината до 21 април да карат след употреба на алкохол до 1,2 промила са 1213 души в цялата страна. Отказали проверка са 649, а с над 1,2 промила, което е престъпление, са 01820 случая. 601 водачи пък седнали зад волана надрусани.

В цялата страна ще има акция на Пътна полиция, която ще следи за неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство и шофиране без книжка. Засилен контрол ще има и на скоростта. Специално ще се проверяват и мотористи, обясни шефът на КАТ Звезделин Колев. Причината е, че със затоплянето на времето излезли по улиците.

Заради спретнати гонки и други нарушения в София дори вече има 4 спрени от движение мотора. Оказало се, че двама от водачите дори нямали книжки за тях. "Гражданите започнаха да не спазват доста от закона за движение по пътищата", каза Костадинов и обясни, че служителите на МВР получават мейли, обаждания и снимки на нарушения.

Правим компромиси за хора, които искат да оставят децата при баба и дядо, обясни Костадинов. Обясни, че полицаите опитват да влязат в положението на хората, но не са застанали там, за да ги правят на чучела.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат д-р Мария Петрова: Недопустимо е да се смята, че някой ще бъде ваксиниран насила
  20.12.2020 18:12      

Адвокат д-р Мария Петрова е специалист по медицинско право – основател на кантора, профилирана в сферата на здравеопазването.