Сряда, 27 Яну 2021
    
Бизнес

Зам.-кметът по култура и туризъм Диана Саватева:Бургас трябва да се рекламира като сигурното място за туризъм/Обновена/

  28.04.2020 13:29  
Зам.-кметът по култура и туризъм Диана Саватева:Бургас трябва да се рекламира като сигурното място за туризъм/Обновена/

Румънците-потенциалните туристи това лято за нашето море

Българите са зажеднели за почивка

Бургас да се рекламира след извънредното положение като  сигурна дестинация е една от идеите за туризъм след кризата на общинската администрация и по-точно на отдела по култура и туризъм. Тя  беше изказана от зам.кмета по култура и туризъм Диана Саватева по време на заседанието на Общинския съвет.

Според нея пътуването със самолет това лято няма да е възможно и затова трябва да се разчита на националния туризъм и пътуването с автомобил, както на наши, така и на чужди гости. Освен към вътрешния пазар трябва да се насочим и към този от съседни страни, какъвто е румънският пазар. Вече е направен анализ за пазар-Румъния, стана ясно от думите на директора на отдел „Туризъм“-Радовеста Стюард.

Това стана по време на дебатите около докладната за мерките, които местната администрация ще предприеме, за да помогне на малкия и среден бизнес в общината да се справи с кризата.

Малко по-късно в страницата си във фейсбук Саватева очерта и основните насоки за развитието на отрасъла след кризата а те са:

Сигурност за здравето - това е ключовата фраза за сезон 2020. Ние искаме хората, които избират Бургас за ваканция, да бъдат спокойни, че са на сигурно място и ще си тръгнат оттук не само доволни, но и здрави. Работим в тази посока и хората от туристическия бизнес ще бъдат информирани за това.

Надяваме се, че по нашето море пак ще има чужди туристи, които ще пристигат с полети от Великобритания, Германия, Полша... Но с оглед на засилените противоепидемиологични мерки хората ще предпочетат почивки на по-близки дистанции.
Затова другата ключова фраза е национален туризъм. Предпочитам национален пред вътрешен.

Българите вече са зажаднели за море. Нашата задача е да им покажем, както и на съседите ни: румънци, турци, гърци, македонци, сърби, къде могат да намерят надеждни места за настаняване /съобразени с риска от К19/, достатъчно забавления /съобразени с риска от К19/, места за хранене /съобразени с риска от К 19/ , с една дума - кой е сигурният бряг за Ваканция 2020.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил