Вторник, 02 Фев 2021
    
Бургас

Окончателно! В Морската - по двойки и спазвайки дистанция

  27.04.2020 14:42  
Окончателно! В Морската - по двойки и спазвайки дистанция

Общинският кризисен щаб взе решение за организацията и контрола при посещаване на паркове и градини, съобразно издадената заповед на министъра на здравеопазването. В Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат по двама, спазват дистанция, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи, не ползват спортни и детски площадки и съоръжения, не употребяват алкохол, спортуват индивидуално, спазвайки всички гореописани условия. Щабът приема, че плажната ивица на Морската градина е нейна прилежаща част. Затова за нея важат същите режим и правила, както в парка.

Ограничението за собственици на кучета е да бъдат не повече от един и да извеждат домашните любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. всеки ден.

Всеки, който не спазва тези изисквания, ще бъде глобен от Полицията и РЗИ. В най-посещаваните градски паркове - Морска градина, "Изгрев", "Славейков", Борисова градина и "Меден рудник", се разчертават стрелки върху асфалта. Те са само при входовете/изходите, не по вътрешните алеи. Стрелките не са изпълнени с най-трайната боя, защото всички се надяваме това положение да е временно. Ако се заличат на някое място, те ще бъдат подновени.

Тесните входове/изходи на парковете са маркирани за еднопосочно движение - за влизане или за излизане. На широките места движението може да е двупосочно, например - при входа на Морската градина до Гъбката или до Пантеона. Всичко това се отбелязва със съответните стрелки върху асфалта. Разчертава се цялата Морска градина, не само Историческото ядро, както и парк "Езеро".


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син