Сряда, 27 Яну 2021
    
Любопитно

Спортните лица на Бургас: Трябва да бъдем единни не само по време на криза

  24.04.2020 19:12  
Спортните лица на Бургас: Трябва да бъдем единни не само по време на криза

75 представители на бургаски спортни клубове се включиха до момента в кръводарителската акция за УМБАЛ Бургас. Инициативата е организирана от общинската администрация и Постоянната комисия по спорт към Общински съвет- Бургас и стартира преди великденските празници. 

Целта на акцията е да се осигурят нужните количества за кръвния център, тъй като доброволци няма, заради епидемията от Covid-19.

В първия етап от кампанията сред доброволците бе и Николай Дачев. Основателят и треньор на Клуб по борба „Бургас” заяви пред вестник „Черноморски фар”, че обществото не трябва да е безразлично към подобни каузи, особено когато се касае за здравословен проблем.

„Разбрах за инициативата и реших да се включа, за да помогна и аз. Има кауза, която трябва да изпълним до успешния й край и вярвам, че това ще стане. Това се отнася не само сега, във времена на пандемия. Апелът ми е всеки, който може, да помогне също за осигуряването на кръв за УМБАЛ - Бургас”, каза още Николай Дачев.

Във втората "вълна" от кръводарители сред включилите се бе и Костадин Джамбазов. Директорът на школата на футболния „Нефтохимик” сподели, че за първи път дарява кръв, но обеща, че ще прави това редовно занапред. Сега го е мотивирал факта, че в тази трудна ситуация много хора се нуждаят от преливане на кръв и затова е решил да участва в предизвикателството на Община Бургас, която призова спортните личности в града да вземат активно участие в кампанията.

„Надявам се, че ще успеем да спасим много човешки животи. Не го правим от някаква показност, а от чисто хуманна гледна точка”, заяви Джамбазов пред вестник „Черноморски фар”.

И той, подобно на Николай Дачев, апелира колкото се може повече бургазлии да дарят кръв за банките на УМБАЛ - Бургас.

„Когато на човек не му е на главата, той не си дава сметка за някои неща. Но сега наистина каузата е важна и трябва да бъдем по-единни. Надявам се, че тази пандемия ще успее да ни обедини и да ни направи по-човечни. Трябва да си помагаме и не само в извънредни положения, а при всякакви трудности, защото покрай това забързано ежедневие забравихме за човешкото отношение”, добави Джамбазов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил