Вторник, 02 Фев 2021
    
Крими

Заловиха нападателите на журналиста Слави Ангелов

  23.04.2020 13:56  
Заловиха нападателите на журналиста Слави Ангелов

Акцията продължава и в момента

 

Нападателите, пребили журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, са задържани при мащабна спецакция в София, съобщи НОВА ТВ. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура.

Масираното полицейско присъствие е в района на улица „Черковна“ №20. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Това, което мога да кажа е, че се извършват действия под надзора на Спецпрокуратурата, съвместно с колегите от СДВР за група, занимаваща се със силови действия, включително и нанасяне на телесни повреди. Мога да повтърдя, че един от случаите, който се разследва, е касае журналиста Слави Ангелов. Извършват се активни действия по разследването - претърсване на леки автомобили и множество адреси", каза Гешев. Той не можа да потвърди колко лица са задържани за 24 часа. 

В рамките на утрешния ден, след обобщаване на доказателствата, прокурори ще преценят кои ще бъдат привлечени като обвиняеми и за какви престъпления. Както и какви мерки ще им бъдат определени.

 "Случилото се с вашия колега е атентат срещу държавата. Не е пресилено да се каже. Винаги е било приоритет, дори и във времена на извънредно положение за органите на реда. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват", категоричен бе Гешев.

Слави Ангелов бе нападнат от двама непознати с метални предмети и бе удрян предимно в главата.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте