Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  14:04Вторник

  07 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Животът в айтоското село Дрянковец се раздвижи

  29-01-2020 0 1902

  Снимка:

  Нова църква, къщи за гости, бебета и интерес към имотите бележат началото на дрянковската 2020 година

  Дали заради новата църква, или заради двете нови къщи за гости и третата, която се кани да строи руски гражданин, от известно време животът в малкото айтоско село Дрянковец видимо се раздвижи. Интерес има и към имотите, цените им скачат, разказват местните. Сега повече деца щъкат по дрянковските улици, може би защото кметският наместник Севие Пехливанова продължава да се бори с демографската криза. Материалният стимул за младите родители е скромен, но определено резултати има.

  Преди Севие да бъде избрана за кмет на селото през 2015 година, в Дрянковец не изплакваше и по едно бебе годишно. Кметицата не остана безразлична към многогодишната тенденция за застаряване на Дрянковец, и още преди пет години категорично заяви, че ще възнаграждава с лични 100 лева всяка дрянковска майка с новородено на ръце.

  Вече е петгодишна традицията Пехливанова да честити рожбите лично, и спазвайки обещанието си, да носи в дома на младите майки специален поздравителен адрес и паричната премия. На родителите кметицата благодари, че подмладяват селото и споделя с тях желанието си да чува повече детска глъч.

  Тези дни Севие Пехливанова отново имаше повод за радостна визита - този път в дома на младата Зейнеб Пехливан, за да й честити третия син – Миран. „Радвам се, че селото ни взе да младее. Раждат се деца, купуват се парцели и къщи, има вече къде да посрещаме и туристи", не без гордост коментира за „Народен приятел“ дрянковската кметица.

  Тази седмица разтропаната дама организира и първият общоселски празник за 2020 година. Пехливанова събра жените в селото на ритуал и трапеза за Бабинден. За първи път в селото беше организиран и конкурс „Баба с най-много деца, внуци и правнуци". Първото място заслужи баба Мийрем с три деца, четирима внуци и четирима правнуци. На второ място се класира баба Фийдес с три деца и седем внуци. „Да са живи и здрави и много да ви радват. А догодина да прибавите по още един внук и правнук в семействата", бяха пожеланията на Пехливанова.

  От пет години дрянковлии вдигат наздравици заедно на всички календарни, местни, християнски и мюсюлмански празници. Но и заедно се трудят доброволно, за да е по-чисто и подредено селото им. Имат обща цел и девиз, който следват: „Дрянковец - чисто и зелено село!". И благодарят на кмета Васил Едрев, че има грижа за селото и подкрепя морално и материално всяка местна инициатива.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.