Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  21:15Понеделник

  25 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Живко Табаков: Монополът на НЗОК трябва да бъде разбит

  09-07-2019 0 793

  Снимка:

  България се нуждае от нова визия в здравеопазването, като се започне от разбиването на монопола на НЗОК. Не може една „каса” или „банка”, както я наричат, да определя държавната политика в здравеопазването. Това посочи кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков като един от основните проблеми в здравеопазването по време на предаването по проблемите, които вълнуват бургазлии.

  „Особено притеснително за мен са съмненията за корупционни практики в здравеопазването и в тази бездънна яма НЗОК. Проблемите са очевидни и са много. Имаме и типично местни проблеми, като един такъв е, че има много труден достъп до регионалната здравна каса - липсва автобусна линия и спирка, която е в близост до институцията. Общината и Общински съвет трябва веднага да реагират по този сигнал”, коментира още кандидатът за кмет.

  До него в предаването участваха д-р Димитър Шишков, уролог, с редица специализации в Швейцария, член на Европейската урологична асоциация, както и д-р Светослав Тодоров, магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт, специализант по неврохирургия в УМБАЛ-Бургас.

  Според д-р Шишков най-важното нещо, което една местна власт може да направи в помощ на здравеопазването е да се бори с корупцията в него.

  „Важно е да знаеш къде искаш да стигнеш още в началото. Живко Табаков знае къде иска да стигне. Познавам го и знам, че дълги години обсъждахме именно как да се спре корупцията. Това е основният бич в държавата. И тук не говорим за корупция в ниските нива. Не говорим, че трябва да вкараме зад решетките някой лекар, медицинска сестра или санитарка. Трябва там да влезе някой министър, шеф на каса или директор на болница, които прибират много от парите”, заяви специалистът.

  Живко Табаков допълни, че е важно да се чуе мнението на пациентите във всички възрасти, както и на всички хора, работещи в сферата на здравеопазването.

  „Давам си сметка, че едно от най-големите очаквания на обществото към мен е да създам екип, който да е запознат с проблемите в тази сфера. Като кандидат за кмет всяко нещо, което бъде изречено, трябва да бъде и свършено. Много голяма част от политиката, свързана със здравето, е въпрос на Националния рамков договор. В началото на септември ще предложа конкретни мерки в програмата си за управление на Бургас. Тогава ще дадем отговор на нещата, които трябва да бъдат променени и са във възможностите на общинската администрация. Рано е още да обещавам, но поемайки този път разбирам, че трябва да има обективно задоволство между лекари и пациенти. Връзката между тях трябва да бъде възстановена”, заяви още кандидатът за кмет на Бургас.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.