Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:13Неделя

  05 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Земляците: Айтос ни зарежда и ни дава сили да продължим

  20-02-2020 0 461

  Снимка: Павлета (вляво), Аглика и Косьо имат общи спомени от Айто

  Косьо Митев е син на бившия началник на Ж.п. гара - Айтос, Недялко Митев. В София е от 1069 година. "По наше време Панайот Панайотов, който ми е съученик, пееше "Дилайла", тогава изгря звездата и на Ева, а пък аз бях едно младо конферансие. Имахме състав "Стени5", страхотен беше. Имахме кръжок по художествено слово в Читалището, идваше Недялко Йорданов да ни обучава. Някъде към 1964-65 година е това. Общо взето, всички училищни мероприятия минаваха с мое конфериране" разказа за вестник „Народен приятел“ Митев.

  Когато се върне в Айтос не може да спи. Почти цяла нощ обикаля по градските улици. Градът спи, затова в тишината иска да събере възможно най-много впечатления и спомени. „Даже хората не ми са толкова интересни - защото сега в Айтос почти никой не познавам. Изпращам сърдечни поздрави на моята приятелка Любомира Рафаилова", казва айтозлията.

  Към сърдечните поздрави енергично се присъединява и Аглика Гавраилова, с която имат общи спомени и приятели в Айтос. Питам ги, каква е първата им представа, когато чуят името Айтос. Единодушни са -  градът от детството - най-милият, топъл, тих и зелен.

  Аглика Гавраилова признава още, че е рекордьор по присъствие на айтоските срещи. "От съзнателния си живот в София, само два пъти не съм идвала на земляческите срещи - когато съм била бременна. Идвам на всяка сбирка от 1969 година", не без гордост заявява Гавраилова. Продала всичките си имоти в Айтос, но има голяма рода и често се връща. „Имам братовчеди, при които отсядам. Всички много ме обичат, всички много ги обичам. И винаги се вълнувам, когато ще пътувам за Айтос - сякаш се готвя да се върна вкъщи. В Айтос се зареждам - и децата ми знаят, че аз така или иначе, трябва да пътувам за Айтос. Това връщане ме зарежда и ми дава сили да продължа", вълнува се Аглика.

  Наздравица за Айтос с двамата вдига и Павлета, работила десетилетия в Българската национална телевизия. На съседната маса пък е София Живкова със съпруга си, която е работила в Телевизия "7 дни", сега е в телевизията на Слави Трифонов " - 7/8 TV. Тук, в ролята на организатор е и младият Йвайло Йовчев - мениджър "Логистика" в търговска фирма, която се занимава с внос и износ на зърнени култури, и Християн, мениджър в търговска фирма за сапунени гъби, и Виолета Александрова, по-малката дъщеря на един от редакторите на айтоския вестник Милко Андонов, и д-р Акиф Шабан, един от най-успелите айтоски медици в София, много успешният в сферата на комуникациите Валентин Хараламбов, и синовете на общинските съветници Юзджан Юмер, Ивелин Йорданов и Ружди Ахмед, които са студенти в София, и както винаги - Светла Щерева - дъщеря на екскмета Борис Щерев. И десетки още айтозлии от различни поколения и с различни професии, но еднакво привързани към айтоския си корен.

  А просторната зала в сърцето на София е заредена с неповторим айтоски дух. "След всичко, което се чу на 71-ата среща на айтозлии, ситуацията е следната: Бургас - пристанище на Айтос, Сливен - Балкан на Айтос,  Айтос - столица на Югоизточна България", обобщи на шега, но не без гордост председателката адв. д-р Мария Петрова.

  НП

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.