Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  10:18Неделя

  31 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Заради неработещите вендинг машини: Санкционират румънската фирма, неспазила срока

  02-12-2019 0 664

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Заради все още неработещите вендинг машини по спирките, гаранцията по договора на румънската фирма-разработчик Uti е задържана. Това съобщи за „Черноморски фар“ управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

  „Предполагам, че ще има санкция за забавянето, но не съм аз човекът, който ще я наложи. Факт е, че не работят, има задържана гаранция за неизпълнението и най-вероятно тя ще бъде усвоена като санкция“, добави той.

  Драгнев иначе поясни, че машините работят и дори тестове в автобуса са показали това. Именно заради това той бил обнадежден, че скоро проблемът ще се реши веднъж завинаги. Уви, обаче изникнали нови проблеми.

  „Не могат да я накарат да дава справка, т.е. да напишат софтуера така, че да дава справка за наличните банкноти вътре и броя карти, което дава възможност в един момент машината да не може да върне ресто и да почнат гражданите да обвиняват нас, че сме им взели парите. Тя вината няма да е наша, просто там няма да има справка, че липсват такива банкноти и монети, които да връщат според цените на продуктите. Другата информация, която се губи, е на броя налични карти. Ние не знаем колко карти ще има във всеки един момент – дали са изчерпани, или няма нужда да зареждаме. Дори и да ги проверяваме всеки ден, то в края на деня – 16, 18, 20 часа, защото те би трябвало нонстоп да работят, може да няма карти и от там нататък пак проблеми“, поясни управителят на общинския превозвач.

  Припомняме, че вендинг машините ще пускат хартиени карти с електронен носител. На тях ще могат да се зареждат определен брой пътувания и ще работят на принципа на електронните карти. Разликата е, че след като се изхабят пътуванията на хартиената, тя няма да е необходима повече.

  „Трудно се справят с тази задача разработчиците. То не е въпрос да наемем друга фирма, защото всичко е свързано – и електронните карти, и вендинг машините, и валидаторите. Не може на парче някой да го свърши това“, заключи Драгнев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.