Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:42Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Започва реконструкция на три големи улици и парка в Каблешково

  16-01-2020 0 1025

  Снимка:

  В капиталовата програма на Община Поморие за 2020 г. за Каблешково са предвидени средствата, осигурени от ДФ „Земеделие“ за рехабилитация и реконструкция на улиците „Иван Вазов“, „Ангел Кънчев“ и „Захари Стоянов“. Ще се обнови големият парк в града, ще се извърши основен ремонт на спортната площадка и ще се изгради фитнес на открито.

  Презентация с основните параметри на проектобюджета на Община Поморие представи заместник-кметът Янчо Илиев, по време на общественото обсъждане в Каблешково.

  „Освен заложените обекти в капиталовата програма, заедно с ръководството на Общината и кмета Иван Алексиев, сме предприели действия и търсим възможности по оперативните програми за цялостна реконструкция на площада пред читалището, градинката към него, покрива и фасадата на сградата.

  Големият парк ще бъде основно реконструиран, като там предвиждаме и изграждане на паметник на патрона на гр. Каблешково – Тодор Каблешков, със съответното осветление и пилони за знамена. Това ще даде възможност да поддържаме традициите си, така че при всеки повод и честване – от национално или от местно значение, да има къде да положим венци и цветя“, каза кметът на града Ивайло Душев.

  Обществени обсъждания се проведоха и в селата Александрово и Медово. И в двете населени места се предвижда да бъдат обновени парковете, а в Медово ще се извърши и основен ремонт на уличното осветление.

  Своите мнения и предложения за развитието на населените си места, жителите споделиха пред кмета Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

  Обществените обсъждания на проектобюджета приключват утре (17 януари) в Поморие – от 16:00 часа в ГХГ „Дечко Стоев“ и от 17:30 ч. в читалището на Ахелой.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.