Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  05:37Четвъртък

  02 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Започва реконструкция на три големи улици и парка в Каблешково

  16-01-2020 0 1130

  Снимка:

  В капиталовата програма на Община Поморие за 2020 г. за Каблешково са предвидени средствата, осигурени от ДФ „Земеделие“ за рехабилитация и реконструкция на улиците „Иван Вазов“, „Ангел Кънчев“ и „Захари Стоянов“. Ще се обнови големият парк в града, ще се извърши основен ремонт на спортната площадка и ще се изгради фитнес на открито.

  Презентация с основните параметри на проектобюджета на Община Поморие представи заместник-кметът Янчо Илиев, по време на общественото обсъждане в Каблешково.

  „Освен заложените обекти в капиталовата програма, заедно с ръководството на Общината и кмета Иван Алексиев, сме предприели действия и търсим възможности по оперативните програми за цялостна реконструкция на площада пред читалището, градинката към него, покрива и фасадата на сградата.

  Големият парк ще бъде основно реконструиран, като там предвиждаме и изграждане на паметник на патрона на гр. Каблешково – Тодор Каблешков, със съответното осветление и пилони за знамена. Това ще даде възможност да поддържаме традициите си, така че при всеки повод и честване – от национално или от местно значение, да има къде да положим венци и цветя“, каза кметът на града Ивайло Душев.

  Обществени обсъждания се проведоха и в селата Александрово и Медово. И в двете населени места се предвижда да бъдат обновени парковете, а в Медово ще се извърши и основен ремонт на уличното осветление.

  Своите мнения и предложения за развитието на населените си места, жителите споделиха пред кмета Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

  Обществените обсъждания на проектобюджета приключват утре (17 януари) в Поморие – от 16:00 часа в ГХГ „Дечко Стоев“ и от 17:30 ч. в читалището на Ахелой.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.