Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:07Неделя

  31 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За деца, завършили подготвителна група на ОДЗ през лятото да се плаща такса 18 лева, а не 100

  21-05-2020 0 197

  Снимка:

  Майка на дете в предучилищна възраст се е обърнала за помощ  към обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев. „Госпожа Д. казва, че при създалото се извънредно положение, когато единият, или и двамата родители в семейство са останали без работа, такса от 100 лв. не  предразполага към посещаване на детско учебно заведение. Тя споделя, че е разумно да се преосмисли таксата за лято 2020 год., така че да се даде възможност на родителите да работят, а децата да не бъдат лишавани от посещение на ОДЗ“, пише в писмо до кмета Димитър Николов омбудсмана.

  Иначе казано, за летния сезон тази година таксите за посочения период от юни до края на август, остават в размер на 100 лв. месечно. Тази сума е пет пъти по-висока от  месечната такса от 18 лв. за останалия период на посещение на детската градина.

  „Тази ситуация предполага от една страна засилено желание за посещаемост на детските градини, защото родителите вече са изчерпали отпуските си,  нуждаят се от доходи и  ще трябва да започнат работа, а от друга страна посещението е съпроводено със заплащането на месечната такса  в размер, който едва ли всяко семейство ще може да си позволи“ обобщава Стамболиев.

  Предвид извънредната ситуация той предлага родителите на деца, завършили подготвителна група и подлежащи на прием в първи клас, при посещение на детска градина в период от 01.06. до 31.08  да заплащат такса в размер, сведен до размера на таксата, заплащана по време на останалите месеци в годината.

  „Предложението ми не е свързано с освобождаване от задължение за заплащане на такса, а с промяна в размера на таксата, касаеща само посочената възрастова група, за определен период и е само за тази календарна година“, пише до кмета Николов омбудсмана.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.