Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  05:46Четвъртък

  02 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За дамите: Първата птица, която видите днес, ще покаже какво ви очаква в любовта

  14-02-2020 0 494

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Всеки един човек малко или много иска да надникне в бъдещето си, следвайки най-различни знаци на съдбата. Това не е нещо ново, а още от хилядолетия насам, като за целта са използвани и най-различни ритуали или нестандартни начини. В Древен Египет например гадаели по вътрешностите на хора и то най-вече на жени и на деца. После в античността започват да използват животни. В Древен Рим също са предсказвали бъдещето по птиците. По формата им и посоката, в която летят, тогава там така са си правили своите предсказания. И не случайно намесваме пернатите, тъй като една жена от Бургас реши да експериментира, съчетавайки птиците и любовта по случай свети Валентин. Орнитоложката доц. д-р Светла Далакчиева, главен уредник на Природонаучния музей в Бургас, изнесе лектория, на която разкри за нежната половина, че първата птица по вид, която видят на 14 февруари, ще им покаже какво ги очаква в любовта.

  Подобни предсказания са доста характерни за Англия и САЩ, разкрива д-р Далакчиева. Правим уточнението, че всичко е със забавна цел, а орнитоложката на шега споделя и местата, където могат да бъдат забелязани някои от видовете посочени по-долу птици, за да знаят къде да се позиционират жените, в зависимост от това какво по-точно търсят в любовта.

  Чайките: Ще се омъжите за някого, който пътува много покрай работата си

  Това може би ще е птицата, която доста дами ще видят първо на 14 февруари. Много хора ги мразят, но това са доста интелигентни птици и адаптивни. Другото интересно е, че в София и другите градове от вътрешността на страната, те имат много по-различно държане, отколкото в Бургас. Там те не са толкова агресивни, няма да ги видите да дърпат нечия закуска от ръката на човек, а са далеч по-потайни. Това се дължи на по-малката им популация. С често пътуващ бъдещ мъж не е малка вероятността друг мъж да ви прави нерядко компания...

  Гълъб: Поличба за щастлив брак с много любов

  Тази птица я има навсякъде, също вероятността да я видите първо нея днес, е доста голяма. Обитават предимно гористи местности, но видове се срещат и в твърде противоположни местообитания. Определено има нещо романтично да видиш първо гълъб на днешния празник.

  Граблива птица: Вашият бъдещ мъж ще е бизнесмен, политик, лидер, водач

  Веднага доста хора ще си кажат – къде в града може да видим грабливи птици? Има – и то не един или два вида. Най-често срещаният е керкензът. Това е малък сокол, женската е с кафеви петна, а мъжкият със сива главичка. Срещат се във всички наши комплекси, не толкова в централната част, а покрай блоковете и високи сгради. Правят си гнездата в таванските помещения. 1-2 двойки керкенези гнездят около Органичния и неорганичния корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Там е мястото, където може да видите бъдещия бизнесмен. Освен него от грабливите птици в Бургас може да се види и сокол скитник. Това е доста по-голям сокол, води се най-бързата птица в света. Когато си прибира крилата, пикира със скорост от над 320 км/ч. Съвсем спокойно може да се състезава с болид от Формула 1. Златотърсачките ще е хубаво да си отварят очите за някоя граблива птица.

  Сова: Поличба за мъдър човек, вероятно свързан с наука или преподавател

  Доста от вас ще си кажат, че трудно може да бъде забелязан, най-вече заради това, тази птица е активна през нощта или привечер. Има цели три вида – кукумявката, която е най-многочислена, почти във всеки комплекс я има. Точно през февруари им е месецът на токуване. По-скоро ще ги чуете, отколкото видите. Бъдещият ви мъж може да е малко тип „сухар“, но пък поне е възможно да научите нещо от него.

  Врана: Ако видите първо такава птица, най-добре е да прекъснете настоящата си връзка

  Такива птици има много, така че ще е хубаво да се стремите да не я видите първо нея на 14 февруари. Сивата врана e позиционирана в Морската градина, по плажа. В крайните квартали също, трябва й голямо масивно дърво, за да си направи гнездото. След папагалите, са едни от най-интелигентните птици и могат да казват отделни думи. Използват и много интересни методи при хранене. Ако все пак търсите причина, за да скъсате с любимия човек, то може като сериозен повод да използвате мотива, че сте видели врана навръх свети Валентин и да му обясните какъв знак е това...

  Свраката също е вранова птица, но в нашето гадаене е с положителен характер. Ако я срещнете първо нея, ще се омъжите за предприемач. Тя си е вид опортюнист, защото използва всяка възможност да се намести добре. Извън населени места почти не може да видите свраки. На големите и масивни дървета те правят сериозни гнезда, под формата на топка. Сега през февруари започват да си ги ремонтират, късат клони и ги носят, имат страничен ход, през който се пъхат вътре.

  Обикновен скорец – Мъж, който ще работи в голяма организация, но гласът му ще се чува

  Това е, защото скорците са тези шумни ята, които нападат овощните градини. Хранят се с джидживката. Затова цялото ято отива и каца на дървото, шуми, яде, а после се прехвърля на съседното. Можем да го срещнем често. Изключително красива птица и страхотен певец. Голям имитатор, няма звук в природата, който да не може да имитира – тракане на коли, бормашина, са само малка част от интересни звуци, които скорецът може да пресъздаде. Това, че гласът на бъдещия ви мъж ще се чува в работата, не е проблем. Стремете се обаче гласът му да не се чува у дома.

  Врабчета – Бъдещият ви мъж ще е фермер, градинар или озеленител

  Два вида врабчета можем да видим от тях в Бургас и цялата страна: домашно и полско. При домашното врабче мъжките и женските се различават, докато при полското и двата пола са еднакви. Явно заради пестицидите, които се използват в селското стопанство, последните години врабчетата страшно много намаляха. Около училищата могат да бъдат често забелязани, тъй като доста от учениците изхвърлят храна и те се хранят от нея. Вид птица, която беше съвсем обикновена за всеки град и село, сега сериозно започна да намаля.

  Чинка: Ще си вземете за съпруг продавач или фризьор, човек, който е със социална професия

  Това е типично горска птица, един от най-често срещаните видове в горите, може да бъде видяна по паркове и в градовете. Много често в зимно време, ако се сложи хранилка, тя ще дойде да се храни. Тя е една от птиците, които също е много добър певец и запее ли през пролетта, това означава, че зимата вече си е тръгнала. Поне ще има кой да ви прави прическите или да ви казва за промоциите в неговия магазин.

  Орехче: Ще се омъжите за някого, който не се ръководи от материалното

  То е наречено така, защото е кафеникаво на цвят, често е с вирната опашка и погледнато отдалече, прилича точно на орех. Освен това е една от най-малките птици в България. От върха на едно й крилце до върха на другото крилце, размахът й е 9 см. Зимно време може да го търсите там, където има храсти, няма да го видите по-високо по дърветата. Това, че мъжът ви няма да се ръководи от материалното, не е проблем вие да се водите от него.

  Черен кос: Ще участва в благотворителност, за него ще е важно духовното, извисен човек

  Типична горска птица и типична паркова птица в градове. Сега през зимата ще се храни на земята, търсейки насекоми, както и паднал узрял плод. Не е зле да видите един косер първо на 14 февруари. Духовно е да купиш на жена си нова рокля, бижу или да я изведеш на романтична вечеря.

  Червеногръдка или по-общо казано, това е птичето от коледните картички. Ако я видите – ще се омъжите за човек, който ще си вади прехраната от водата: морски офицер, моряк, рибар Погледнато, тя има оранжево петно на гърдите, под формата на обърнато сърце. Горска птица, търсете я отново в храстите или ниски дървета. Птица, която също много добре пее. Ако желаете вашата половинка да е по-често при вас, отколкото в морето, то червеногръдката не е вашата птица.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.