Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:12Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За дамите: Първата птица, която видите днес, ще покаже какво ви очаква в любовта

  14-02-2020 0 448

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Всеки един човек малко или много иска да надникне в бъдещето си, следвайки най-различни знаци на съдбата. Това не е нещо ново, а още от хилядолетия насам, като за целта са използвани и най-различни ритуали или нестандартни начини. В Древен Египет например гадаели по вътрешностите на хора и то най-вече на жени и на деца. После в античността започват да използват животни. В Древен Рим също са предсказвали бъдещето по птиците. По формата им и посоката, в която летят, тогава там така са си правили своите предсказания. И не случайно намесваме пернатите, тъй като една жена от Бургас реши да експериментира, съчетавайки птиците и любовта по случай свети Валентин. Орнитоложката доц. д-р Светла Далакчиева, главен уредник на Природонаучния музей в Бургас, изнесе лектория, на която разкри за нежната половина, че първата птица по вид, която видят на 14 февруари, ще им покаже какво ги очаква в любовта.

  Подобни предсказания са доста характерни за Англия и САЩ, разкрива д-р Далакчиева. Правим уточнението, че всичко е със забавна цел, а орнитоложката на шега споделя и местата, където могат да бъдат забелязани някои от видовете посочени по-долу птици, за да знаят къде да се позиционират жените, в зависимост от това какво по-точно търсят в любовта.

  Чайките: Ще се омъжите за някого, който пътува много покрай работата си

  Това може би ще е птицата, която доста дами ще видят първо на 14 февруари. Много хора ги мразят, но това са доста интелигентни птици и адаптивни. Другото интересно е, че в София и другите градове от вътрешността на страната, те имат много по-различно държане, отколкото в Бургас. Там те не са толкова агресивни, няма да ги видите да дърпат нечия закуска от ръката на човек, а са далеч по-потайни. Това се дължи на по-малката им популация. С често пътуващ бъдещ мъж не е малка вероятността друг мъж да ви прави нерядко компания...

  Гълъб: Поличба за щастлив брак с много любов

  Тази птица я има навсякъде, също вероятността да я видите първо нея днес, е доста голяма. Обитават предимно гористи местности, но видове се срещат и в твърде противоположни местообитания. Определено има нещо романтично да видиш първо гълъб на днешния празник.

  Граблива птица: Вашият бъдещ мъж ще е бизнесмен, политик, лидер, водач

  Веднага доста хора ще си кажат – къде в града може да видим грабливи птици? Има – и то не един или два вида. Най-често срещаният е керкензът. Това е малък сокол, женската е с кафеви петна, а мъжкият със сива главичка. Срещат се във всички наши комплекси, не толкова в централната част, а покрай блоковете и високи сгради. Правят си гнездата в таванските помещения. 1-2 двойки керкенези гнездят около Органичния и неорганичния корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Там е мястото, където може да видите бъдещия бизнесмен. Освен него от грабливите птици в Бургас може да се види и сокол скитник. Това е доста по-голям сокол, води се най-бързата птица в света. Когато си прибира крилата, пикира със скорост от над 320 км/ч. Съвсем спокойно може да се състезава с болид от Формула 1. Златотърсачките ще е хубаво да си отварят очите за някоя граблива птица.

  Сова: Поличба за мъдър човек, вероятно свързан с наука или преподавател

  Доста от вас ще си кажат, че трудно може да бъде забелязан, най-вече заради това, тази птица е активна през нощта или привечер. Има цели три вида – кукумявката, която е най-многочислена, почти във всеки комплекс я има. Точно през февруари им е месецът на токуване. По-скоро ще ги чуете, отколкото видите. Бъдещият ви мъж може да е малко тип „сухар“, но пък поне е възможно да научите нещо от него.

  Врана: Ако видите първо такава птица, най-добре е да прекъснете настоящата си връзка

  Такива птици има много, така че ще е хубаво да се стремите да не я видите първо нея на 14 февруари. Сивата врана e позиционирана в Морската градина, по плажа. В крайните квартали също, трябва й голямо масивно дърво, за да си направи гнездото. След папагалите, са едни от най-интелигентните птици и могат да казват отделни думи. Използват и много интересни методи при хранене. Ако все пак търсите причина, за да скъсате с любимия човек, то може като сериозен повод да използвате мотива, че сте видели врана навръх свети Валентин и да му обясните какъв знак е това...

  Свраката също е вранова птица, но в нашето гадаене е с положителен характер. Ако я срещнете първо нея, ще се омъжите за предприемач. Тя си е вид опортюнист, защото използва всяка възможност да се намести добре. Извън населени места почти не може да видите свраки. На големите и масивни дървета те правят сериозни гнезда, под формата на топка. Сега през февруари започват да си ги ремонтират, късат клони и ги носят, имат страничен ход, през който се пъхат вътре.

  Обикновен скорец – Мъж, който ще работи в голяма организация, но гласът му ще се чува

  Това е, защото скорците са тези шумни ята, които нападат овощните градини. Хранят се с джидживката. Затова цялото ято отива и каца на дървото, шуми, яде, а после се прехвърля на съседното. Можем да го срещнем често. Изключително красива птица и страхотен певец. Голям имитатор, няма звук в природата, който да не може да имитира – тракане на коли, бормашина, са само малка част от интересни звуци, които скорецът може да пресъздаде. Това, че гласът на бъдещия ви мъж ще се чува в работата, не е проблем. Стремете се обаче гласът му да не се чува у дома.

  Врабчета – Бъдещият ви мъж ще е фермер, градинар или озеленител

  Два вида врабчета можем да видим от тях в Бургас и цялата страна: домашно и полско. При домашното врабче мъжките и женските се различават, докато при полското и двата пола са еднакви. Явно заради пестицидите, които се използват в селското стопанство, последните години врабчетата страшно много намаляха. Около училищата могат да бъдат често забелязани, тъй като доста от учениците изхвърлят храна и те се хранят от нея. Вид птица, която беше съвсем обикновена за всеки град и село, сега сериозно започна да намаля.

  Чинка: Ще си вземете за съпруг продавач или фризьор, човек, който е със социална професия

  Това е типично горска птица, един от най-често срещаните видове в горите, може да бъде видяна по паркове и в градовете. Много често в зимно време, ако се сложи хранилка, тя ще дойде да се храни. Тя е една от птиците, които също е много добър певец и запее ли през пролетта, това означава, че зимата вече си е тръгнала. Поне ще има кой да ви прави прическите или да ви казва за промоциите в неговия магазин.

  Орехче: Ще се омъжите за някого, който не се ръководи от материалното

  То е наречено така, защото е кафеникаво на цвят, често е с вирната опашка и погледнато отдалече, прилича точно на орех. Освен това е една от най-малките птици в България. От върха на едно й крилце до върха на другото крилце, размахът й е 9 см. Зимно време може да го търсите там, където има храсти, няма да го видите по-високо по дърветата. Това, че мъжът ви няма да се ръководи от материалното, не е проблем вие да се водите от него.

  Черен кос: Ще участва в благотворителност, за него ще е важно духовното, извисен човек

  Типична горска птица и типична паркова птица в градове. Сега през зимата ще се храни на земята, търсейки насекоми, както и паднал узрял плод. Не е зле да видите един косер първо на 14 февруари. Духовно е да купиш на жена си нова рокля, бижу или да я изведеш на романтична вечеря.

  Червеногръдка или по-общо казано, това е птичето от коледните картички. Ако я видите – ще се омъжите за човек, който ще си вади прехраната от водата: морски офицер, моряк, рибар Погледнато, тя има оранжево петно на гърдите, под формата на обърнато сърце. Горска птица, търсете я отново в храстите или ниски дървета. Птица, която също много добре пее. Ако желаете вашата половинка да е по-често при вас, отколкото в морето, то червеногръдката не е вашата птица.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.