Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  01:52Понеделник

  06 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Васил Едрев: Строгите мерки са задължителни за всеки гражданин

  16-03-2020 0 999

  Снимка: faragency.bg

  Кметът на Община Айтос Васил Едрев напомни на съгражданите си да спазват мерките за сигурност. Той се обърна към тях с пост във Фейсбук:

  Уважаеми граждани на Община Айтос,
  Днес забелязвам, че пред банкомати, на кооперативния пазар, в някои от хранителните магазини и в центъра на града има струпвания на хора. Не се спазва основно изискване на противоепидемичните мерки - дистанция и ограничаване на социалните контакти.
  Мой дълг е да Ви напомня, че за да бъдат ограничени до минимум опасностите от разпространението на коронавируса бяха издадени строги мерки, които са задължителни за всеки гражданин.
  На територията на община Айтос, до второ нареждане, са затворени училища и детски градини и пенсионерски клубове. Има пълна забрана за провеждането на спортни мероприятия на закрито, извънкласни форми и масови мероприятия. Затворени за външни посетители са читалищата и Военния клуб. Не се допускат външни лица в домовете за социални услуги - Защитено жилище - Айтос, Дома за стари хора, Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания.
  Затворени до второ нареждане остават кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали. Превозвачите, които изпълняват пътнически превози са задължени да създадат организация за ежедневна дезинфекция на превозните средства - в противен случай ще им бъде отказан достъп до автогарите.
  Всички ръководители на институции и фирми, в това число магазини и банки, работещи с клиенти, създадат организация за дезинфекция. Обръщам се към собствениците на банкомати и вендинг автомати да извършват ежедневна дезинфекция.
  Издадената от Министерство на здравеопазването на Република България информационна брошура е поставена на обществено достъпно място, за да се информирате за личните мерки за защита от вируса.
  В сградата на Общинска администрация е въведен пропускателния режим. В Центъра за услуги и информация, гражданите се обслужват при повишени мерки за сигурност. Извършва се дезинфекция на подове и повърхности четири пъти дневно.
  РУ-Айтос стриктно изпълнява задължението да контролира и санкционира тези, които не спазват заповедта на Министъра на здравеопазването.
  Най-важни са грижите за Вашето здраве!
  При първи симптоми на треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост, незабавно се обърнете към личните лекари, с обаждане по телефона. На спешния телефон 112 има отделна линия за граждански въпроси по горещата тема.
  ДА, МЕРКИТЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ И ПРИТЕСНЕНИЯ. ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ГИ РЕШАВАМЕ, ЗАТОВА РАЗЧИТАМЕ НА ВАШЕТО ОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИЗВЪНРЕДНАТА СИТУАЦИЯ!

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.