Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:10Събота

  29 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  В УМБАЛ-Бургас: Откриха първата в областта стая за родители на недоносени бебета

  08-04-2019 0 2278

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  В УМБАЛ-Бургас бе открита първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца. Тя се помещава в отделението по неонатология в болницата. Стаята дава възможност на родителите преждевременно родените бебета да прекарват повече време с тях. Общата стойност на даренията за обособяването на стаята възлизат на близо 12 хиляди лева. Тя е създадена изцяло с помощта на дарители, а идеята за нея се ражда преди две години, обясни началникът на отделението д-р Стиляна Томова.

  „Идеята на тази стая е да се осъществи контакт между родителя и недоносените, преждевременно родените бебета, защото този контакт е много важен. Особено във възстановителния процес, защото и родителите имат нужда да преодолеят травмата от раждането на тези деца. Да свикнат с тях всеки ден и да бъдат уверени и спокойни, когато си отидат на по-късен етап с бебетата вкъщи“, каза още тя. Томова добави, че стаята ще се ползва предимно в следобедните часове, но няма фиксирано работно време.

  Една от дарителките Красимира Узунова от „Inner wheel club“ сподели, че само една благотворителна инициатива е била достатъчна, за да се съберат нужните средства.

  „Идеята дойде във връзка с една публикация, за календари, които отделението продаваше и ние решихме да подкрепим. След срещата с д-р Томова бързо набрахме средствата с едно благотворително мероприятие под наслов „Нашите недоносени деца“. Около 3000 лева събрахме само ние. Благодарим и на другите подизпълнители, които също помогнаха, за да стигнем до този добър резултат. Важно е децата и родителите да свикват едни с други, защото те са отделени доста дълго. Затова стаята е перфектният начин за изграждането на тази връзка“, добави тя.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.