Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  21:24Петък

  03 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  В Средец сформираха комисия срещу COVID-19

  26-03-2020 0 1345

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  В Средец вече е сформирана комисия от управителите на болничните заведения, общински съветници и представител на Общината, която да представи какви мерки да се вземат срещу COVID-19. До момента тя е провела вече две срещи.

  Дарител е дал 5000 лева за закупуването на предпазни средства и дезинфектанти за служителите на МБАЛ-Средец, Медицинския център и личните лекари. Това заяви пред вестник „Черноморски фар” кметът на Община Средец инж. Иван Жабов. Целта е да се запази здравето и на лекарите, които са на първа линия в борбата срещу смъртоносния вирус, както и да се повиши хигиената в здравните обекти на града.

  Болницата в града е готова да отдели 20 места, които да бъдат специално предназначени за хора, които се лекуват от коронавирус. Утре започват ремонтните дейности, за да бъде създадено въпросното отделение.

  „Благодаря на всички доктори в Средец за техния професионализъм и това, че към момента процесът функционира нормално. Със създаването на КПП-то в края на града в посока Бургас, нашите съграждани много трудно вече могат да ходят до областния център, за да се лекуват. Ще удовлетворим желанието им да получат качествена медицинска услуга от местните лекари”, каза още градоначалникът.

  В лечебните заведения вече ще има строг филтър на пропусквателен режим. За целта ще бъдат поставени стелки с дезинфенктат, които да премахнат микробите от обувките на пациентите.

  Кметът на Община Средец благодари и на РЗИ-Бургас и местното РПУ, с които по негови думи си коорднират ефективно и до момента няма сериозни нарушения на лица, които са под карантина.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.