Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  16:27Неделя

  05 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  В Поморие приеха реален, а не популистки бюджет

  05-02-2019 0 997

  Снимка: faragency.bg

  Иван Алексиев: Подобен бюджет не сме имали и аз не съм сънувал, че като кмет ще мога да защитя такъв

  Силвия ШАТЪРОВА

  Бюджетът на Поморие за 2019 годеина бе приет с 17 гласа „За“ и двама „въздържали се“ от Общинският съвет на града. Той е в рамките на 29 160 000 лева, като в това число не влизат парите по проекти. Те възлизат на 30 млн. лева. „Така бюджетът би скочил до 50 000  000 лева, а това не е реално“, заяви кметът Иван Алексиев при приемането му.

  С определени резерви, като въздържали се гласуваха само съветниците от БСП Никодим Стоянов и Ива Кусева.   Опозицията в местния парламент в тяхно лице отчете позитивните неща в бюджета, Никодим Стоянов заяви, че  бюджетът на общината е балансиран, реални са собствените приходи. „Силно са намалели  капиталовите разходи от 6 на 3 млн. лева, с 12 % е по-малка е самата рамка на бюджета. Прави впечатление голямата задлъжнялост на общината, като в края на годината дългът ще достигне до 26 млн. лева, което е почти колкото самия бюджет“, заяви по време на дебата общинският лидер на БСП Никодим Стоянов. Той предложи занапред бюджетите да се обсъждат по пера.

  Благодаря на конструктивната опозиция в лицето на БСП, забележките са верни и правилни. Хубаво е, че започнаха с позитивното. Добре е, че в последната година на мандата постигнахме едно съгласие да работим заедно за Поморие. Това, че е последният бюджет на мандата не ни даде право да правим популистки ходове, изкуствено раздуване, това е бюджета за момента и такава е реалността. Отчели сме забележките на БСП. Дългът е 18 млн. лева, но нямаме нито един лев неразплатени задължения, този дълг е взет по решение на ОбС и се разходва пред вас. Ако от него не бяхме вляли живи пари в болницата, сега нея нямаше да я има.  Тя е факт и като дейност. Този дълг изигра своята роля, защото община Поморие натрупа много активи- пристанище Поморие, то носи приходи, Лятното кино, кей, крайбрежната алея. Развива се обхода на Ахелой и сега благодарение на него се  изграждат се три нови комплекса там.“, заяви пред съветниците кметът Иван Алексиев. Той допълни, че двата гласа въздържали се ги примеа повече като „За“, отколкото против. Ще положим усилия да защитим приходната част, защото от нея зависи и разходната, каза още кметът и допълни, че не разпродава общинска собственост, защото финансите показват, че местните приходи са на база местни данъци и такси.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.