Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:26Неделя

  31 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  В областта: 829 ловци са проверени при старта на сезона

  10-10-2019 0 640

  Снимка:

  Нито един не е бил в нарушение

   

  Георги РУСИНОВ

   

  829 общо са били проверените ловци при откриването на ловния сезон през уикенда. В двата дни на територията на Областна дирекция на МВР-Бургас бяха извършвани проверки. Униформените не са констатирали нито едно нарушение.

  „Всички са били изрядни, като естествено за това сте помогнали и Вие, медиите“, коментираха от бургаската полиция.

  Организацията на полицаите бе засилена във връзка с недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. В проверките се включиха и служители на Регионална дирекция по горите – Бургас.

  Особено внимание по време на акцията бе обърнато на това: участниците в груповия лов да са екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят; спазване на забраната за употреба на сачми с диаметър над 6 мм при провеждането на групов лов на дива свиня с гладкостенно оръжие; спазване на забраната за носене и употреба на оръжие и боеприпаси при и след употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества; пренасяне на огнестрелното оръжие без поставени в него или в зарядното устройство боеприпаси; пренасяне на огнестрелното оръжие в затворен транспортен куфар; при пренасяне на дългоцевното оръжие в калъф, същото да е със заключващо устройство на спусъка; спазване на забраната за употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити; спазване на забраната за откритото носене на оръжие на обществени места; спазване на забраната за преотстъпване или предоставяне на огнестрелните оръжия и боеприпасите на други лица; безопасното боравене с огнестрелните оръжия и боеприпасите и стрелба само по ясно видима цел; срока на валидност на разрешенията за носене и употреба на огнестрелните оръжия и боеприпасите спазването на мерките за биосигурност и дезинфекция.

  От Областна дирекция на МВР-Бургас подчертаха, че това няма да е единична мярка и призовават ловците в областта да се пазят от нарушения, както са го направили и при откриването на сезона. В противен случай при нарушение на някое от гореописаните, ще подлежат на административна глоба.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.