Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:03Понеделник

  25 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  В Меден рудник пропищяха от гонките, искат „легнали полицаи“

  15-09-2019 0 1545

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Жители на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ пропищяха от гонките по булевард „Александър Георгиев - Коджакафалията“. След построяването му преди няколко години, той се превърна в една от основните улици в комплекса, а местните неслучайно го наричат „Магистралата“. Причината – четирилентовата улица често е използвана за гонки с автомобили и мотоциклети нощем.

  Именно това посочват живеещи в частта му от кръстовището с булевард „Захари Стоянов“ до кръстовището при блок 216 в писмо до Общински съвет – Бургас, кмета Димитър Николов, председателите на две от комисиите – Диян Димов и Ивайло Вагенщайн и районния кмет на Меден рудник – Магдалена Манолова.

  „Ние, живеещите в района на булевард „Александър Георгиев – Коджакафалията“, се обръщаме към Вас с молба за изграждане на изкуствени неравности от вида „легнал полицай“ пред пешеходните пътеки на автобусните спирки „Захари Стоянов“, разположени на булеварда в участъка му между булевард „Захари Стоянов“ и кръстовището на блок 216“, посочват недоволните граждани.

  Проблемът обаче не е само в тази част на „Коджакафалията“, а по цялото й протежение. Бургазлии посочват, че булевардът е един от основните коридори за преминаване в посока към и от Меден рудник.

  „По него се движат и автобусите от бързата линия на градския транспорт, което от своя страна доведе до увеличаване на пътникопотока. Новата пътна настилка, правият участък и увеличеният трафик по булеварда създават реални предпоставки за възникване на пътни инциденти в района“, пишат в писмото си те.

  Според тях масово не се спазват правилата за движение в градски условия, където ограничението на скоростта е от 50 км/ч. Причина за това било правият и добре поддържан участък според тях.

  „Блок 252 се намира в непосредствена близост до автобусна спирка „Захари Стоянов“ и живеещите в него ежедневно стават свидетели как в късните часове на денонощието някои шофьори на автомобили и мотори преминават по гореспоменатия участък с опасна висока скорост и си организират надпревари, а това води до невъзможност да спират на пешеходните пътеки. Само чистият късмет и случайността помагат за липсата на тежки инциденти в района, в който играят и много деца“, добавят бургазлии.

  Към писмото те прилагат и подписка с искането за изграждане на „легнали полицаи“ пред пешеходните пътеки.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], topkarov[email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.