Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  13:48Понеделник

  06 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  УМБАЛ „Сърце и Мозък“ Плевен е с акредитирана програма за обучение на перфузионисти

  13-02-2020 0 495

  Снимка:

  УМБАЛ „Сърце и Мозък“ Плевен получи акредитация за програма за обучение на специалисти по кардиоваскуларна перфузия от юни 2019 г.  Управителят на Сдружението на специалистите по кардиоваскуларна перфузия в България – Милена Ангелова, сподели, че: „Ползите от програмата са за всички перфузионисти в страната, защото чрез нея имат възможност да получат най-високото призвание в областта, а именно – европейски сертификат, и по този начин стават пълноправни специалисти“.

  Първоначално Милена Ангелова завършва акушерство, но се насочва към кардиохирургията, когато през 2005 г. разбира, че във Варна предстои да се открие клиника по кардиохирургия. Предлагат ? да започне обучение за перфузионист. Обучава се и работи две години във Варна, след което четири години в МБАЛ „Токуда” София. От откриването на Кардиологичен център „Понтика” през 2011 г. в Бургас тя е част от екипа му, впоследствие работи в Сити Клиник и Аджъбадем Сити Клиник. Към настоящия момент е част от екипа на МБАЛ „Сърце и Мозък“ гр. Бургас.

  Менторът към програмата за обучение на перфузионисти Драгомир Драгнев от УМБАЛ „Сърце и Мозък" Плевен е и делегат на Сдружението към ЕВСР. Двамата с Милена Ангелова са от първите ученици на проф. д-р В. Данов – директор на Български Кардиологичен Институт и медицински директор на МБАЛ „Сърце и Мозък“ Плевен и Бургас. През 2010 г. двамата завършват курс за работа с машини за извънтелесно кръвообращение., проведен от английски специалисти в УМБАЛ „Света Екатерина“, гр. София.

  Условия за записване в програмата за обучение :

  Кандидатът да бъде назначен на работа като действащ перфузионист и да е работил поне 6 месеца като такъв, както и да е член на Сдружението на специалистите по кардиоваскуларна перфузия в България.

   

  Сдружението има 38 членове от 39 активни перфузионисти в България. Към момента в програмата има записан един студент, а напролет ще има още трима. Академичният комитет на учебната програма включва проф. д-р Владимир Данов, доц. д-р Сотир Марчев, д-р Алим Исмаилов и д-р Десислава Петрова, д-р Петър Узов, д-р Йордан Красналиев, д-р Олга Янева, д-р Нестор Петров, д-р Ивайло Ненов, д-р Здравко Димитров, д-р Цветан Градинаров и д-р Стоян Иванов.

   

  Обучителната програма за перфузионисти за европейски сертификат с база МБАЛ „Сърце и Мозък" гр. Плевен получи акредитация от ЕВСР за възможно най-дългия период, а именно пет години. Това се случи след посещение на място от представители на ЕВСР, които оцениха програмата, базата, менторите и обучаващия се. След тази акредитация, всички активни перфузионисти в България, членове на Сдружението, ще получат европейски сертификати.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.