Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:26Сряда

  26 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Улици в ЦГЧ и „Възраждане“ заживяват втори живот

  15-01-2020 0 688

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  В Бюджет 2020 на Община Бургас влизат доста ремонти на улици. По време на общественото обсъждане на бюджета, състояло се в Морско казино, Димитър Бакалов, директор на дирекция „Строителни дейности“ внесе повече светлина за това какво е предвидила общината за тази година.

  Той обясни, че за по-голяма част от обектите са проведени обществени обсъждания, като например за втория етап на бързата автобусна линия по „Демокрация“ и „Булаир“.

  „Част от предложенията сме ги предоставили на Транспорната комисия, която също даде своето становище и са подадени към проектантните за завършване на работната фаза на всички обекти. Както виждате част от тях вече се изпълняват. Като „Стефан Стамболов“, залата „Арена Бургас“, „Булаир“, където сме готови да започнем с ремонтите след като ВиК подмени водопроводите. В по-голямата част сме готови, изчакваме ги да приключат“, обясни той и поясни, че на места това се касае и за „Овъргаз“ и ЕВН.

  Улица „Индустриална“ е сред планираните за ремонти, след като ВиК подменят системата си. Миналата година са приключили една част от обектите по програма „Региони в растеж“ за балансирана градска среда.

  Димитър Бакалов (вдясно), директор, дирекция "Строителни дейности"

  „Решението за улиците в ЦГЧ беше добро. Спряха оплакванията за наводнения, преминаване и придвижване. По програмата всички малки улички между „Богориди“, „Цар Симеон“ и „Батенберг“ са заложени за проектиране. Предстои реконструкция и на улица „Цариградска“ с малко натиск към ВиК от наша страна. Трябва да си подменят водопроводите, надяваме се да няма забавяне. Ще има ново озеленяване, тротоари, осветление, отводняване, което най-вече притеснява хората. Проектираме и улица „Климент Охридски“ със собствени средства по целия й размер. За улица „Алеко Константинов“ имаме уверението на ВиК, имаме и проект за нея с визия. Голям проблем там е канализацията. За тези улички, които са около новата библиотека като „Климент Охридски“, „Асен Златаров“, „Оборище“ и „Средна гора“, включително и всички улици в квартал „Възраждане“, които не са ремонтирани, има избрани изпълнители и сключени договори за изпълнение. На финална фаза сме“, заяви директорът на дирекция „Строителни дейности“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.