Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:23Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Трите съседни на Турция области - игнорираха Истанбулската борса

  08-02-2020 0 211

  Снимка:

   

  Дона МИТЕВА


  Мегаполисът Истанбул преди дни бе средище на представители на туристическия бранш от около 70 страни. Те  си дадоха среща в международното туристическо изложение за района на Източното Средиземноморие (ЕМИТТ). Истанбулското изложение е най-голямото за региона и най-старото. Тазгодишното издание бе 23-то поред.

  Соня Енилова, председател на Бургаската туристическа асоциация, за поредна година успя да разгледа изложението. „За жалост трите области, които граничат с Турция – Бургаска, Ямболска и Хасковска, не бяха представени на изложението. Разбира се, страната ни като цяло имаше свой щанд. Щандове имаха също Стара Загора, Варна и Банско. Дано не изпускам някой“, разказа тя.

  В изложбения център „Тюяп", на площ от 65 000 кв. м се представят близо 4000 фирми от около 70 страни. Характерна особеност на истанбулския форум е, че представя възможностите за туризъм и отдих във всички 81 области на Турция. Щандовете на областите са много пъстри и  оригинални, изобилстват с характерни туристически, фолклорни особености, с кулинарии, самобитни занаяти и др.

  „Продължава да се задълбочава тенденцията на щандовете паралелно с рекламните материали да се предлагат характерни  регионални храни и напитки. Всеки се опитва да изтъкне онова, което е най-характерното за региона му – като се започне от зехтин, фурми, локуми, различни плодове и зеленчуци и какво ли още не.  Това беше най-силно изразено в щандовете на домакините. Докато например една Индонезия бе заложила повече на танци и забавления.

  Направи ми впечатление това, че тази година комшиите се рекламираха вече като региони, а не като общини. Това, което и ние се опитваме да правим – да се залага не регионалното представяне“, разказа още Енилова.

  България е традиционен участник в ЕМИТТ. Мнозина представители на туристическия бранш от Бургаско съчетават екскурзията си до мегаполиса и посещение на изложението.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.