Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  12:29Вторник

  07 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Три години мъка за семейството на прегазената до смърт Мария

  17-04-2019 0 3377

  Снимка: Борислав Пенков

  Делото срещу братовчед й Атанас бе отложено за пореден път

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Три години мъка за семейството на прегазената до смърт по време на сватба в Карнобат Мария Динкова. За пореден път делото срещу убиеца й – първия й братовчед Атанас Динков, бе отложено. Причината – адвокатът му Димитър Марковски бил болен. Подсъдимият пък в залата заяви, че се отказва от другите си двама защитници и поиска единствено адвокат Марковски да го защитава. Така разпоредителното заседание се отложи за 2 май от 10:00 часа.

  Извън залата репортер на „Черноморски фар“ разговаря с роднините на починалата. Тук бяха майка й и баща й, както и двамата й братя и сестри. От страната на Атанас нямаше никой. Той не пожела и да говори за трагедията от 2016-а.

  Бащата на Мария определи случващото се като три години мъка.

  „Виж колко време се мотат и все така продължава. И първия път беше така – без адвокат, без нищо. Не знам какво да казвам вече. Три години това е стрес за семейството ни. Много ни е мъчно. Той ми е племенник, но и баща му – брат ми е виновен. Качиха се в колата и тръгнаха да се бият с други хора на сватбата. Правеха се на бабаити. Затова казвам, че и баща му е виновен“, обясни почерненият мъж.

  Майката само добави, че Атанас е превърнал едно четиригодишно детенце в сираче. Мария има общо четири деца от брака си. Опечалената жена поиска смъртна присъда. Заяви, че само това ще е справедливо.

  Съпругът на Мария бе с все още отчаян вид.

  „Много ни е трудно. Как да преживяваме? Убиха жена ми, аз останах с малко дете и още три по-големи. Мъчим се. Убиецът е на свобода. Държавата нищо не прави, а уж обещава. Ето, виждате днес пак сме на дело. Отлагат се само нещата и така. Само ни мотат. Това, че сме роднини е още по-тежко в цялата ситуация“, коментира той и добави, че очаква справедлива присъда, но още е много рано. Всичко сега било в ръцете на адвокатите им.

  Големият брат на загиналата определи случващото се като процесуални хватки. Според него адвокат Марковски не се явил, защото братовчед му Атанас не му е платил хонорара.

  „Същото е и с другите двама адвокати, които днес освободи. Баща му уж бачка в Германия, за да праща пари за хонорарите, но явно не са платили. А Марковски го интересуват само парите. Няма да се изненадам и другия път пак, ако се отложи делото. Тогава пък може да е зает с друго дело“, обясни мъжът.

  Единият от адвокатите на пострадалите, Веселин Желязков, поясни пред наш репортер, че съставът, по който Атанас е привлечен като обвиняем е променен и делото вече се гледа за умишлено причиняване на смърт с превозно средство. По този състав подсъдимият го грозят от 10 до 20 години затвор.

  „Ако случаят е изключително тежък, макар че в случая трудно може да се приеме, може да има и доживотна присъда. Предполагам, че тук съдът ще се ориентира в рамките на 10-20 години. За мен това си е умишлено престъпление при евентуален умисъл. Ако той не би желал да причини смъртта на своята братовчедка, той щеше да спре, да види какво е нейното състояние, да я вземе в автомобила и да я закара в болница. А за него това е едно индиферентно отношение спрямо пострадалата“, обясни юристът.

  Според него на 24 юли 2016-а, на сватба в Карнобат, Атанас в тежка степен на алкохолно опиянение се качва в „Мерцедес“-а с баща си, блъска застаналата пред него Мария, събаря я, прегазва я, не спира и директно се прибира вкъщи, където 15 минути по-късно е открит от полицията в явно пияно състояние.

  „Това го казват и някои от свидетелите и казват, че и той, и баща му са били в пияно състояние“, добави адвокат Желязков.

  Защитникът на пострадалите обясни, че по време на досъдебното производство дори твърдял, че не е блъскал никого, а майка му и баща му, че ударил Мария, но на заден ход.

  „Всички доказателства обаче сочат, че ударът е отпред. Предният регистрационен номер е паднал и е ударен, има счупване по предния ляв калник, както и свидетелски показания“, обясни още юристът.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.