Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  03:42Вторник

  26 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Търсят обществена подкрепа за етажния паркинг до Медицинския колеж

  18-11-2019 0 545

  Снимка:

  Още миналата година Община Бургас заяви готовността си да проектира и строи многоетажни паркинги, като по-ефективна мярка срещу увеличаващия се брой автомобили.

  Днес поставяме акцент върху терен в к-с "Братя Миладинови", на бул. "Демокрация", който НЕ се намира в непосредствена близост до жилищни сгради. Става въпрос за неизползваема от години площадка пред сграда на Медицинския колеж. Според предварителните проучвания, там може да бъде построен многоетажен паркинг за около 220 автомобила. 

  Ако бургазлии подкрепят Общината, тя може да поиска терена от държавата, за да бъде използван само и единствено за посочената цел. Затова разчитаме да получим вашето мнение. Ако сте ЗА или ПРОТИВ, аргументирайте се в кратък текст и ни го изпратете. Едната възможност е това да стане по електронна поща, на вниманието на Стефан Дубаров, директор на ЦАУ "Зора": [email protected]. Можете да представите мнението си и на хартиен носител в самото кметство "Зора", к-с "Лазур". Който и вариант да изберете, очакваме вашите писма до края на настоящата 2019 година, а в тях трябва да добавите име, адрес и контакти за обратна връзка.

  "Черноморски фар" припомня, че преди няколко месеца, или по-точно в средата на юли, анкета на общината показа, че бургазлии са разделени по отношение на етажните паркинги. Разделението бе 50:50. Общината предвиждаше изграждането им на пет ключови места в града – във „Възраждане“, „Лазур“ и „Зорница“.

  Най-много защитници идеята имаше в „Лазур“, в района на бившата дискотека „Пиргос“, където на общинска площ ще бъде изградено съоръжението. Против бяха жителите в района на Строителния техникум, където не желаят построяването на етажен паркинг. Именно за този терен, който сега инж. Коралска говори, ставаше въпрос. Изглежда обаче, че поради подновения интерес по време на общественото обсъждане, идеята е отново на дневен ред.

  Против изграждане на етажните съоръжения бяха и живеещите в района на „Дебелт“ и „Македония“. Наполовина бяха разделени живеещите в района на бившето обръщало на 4-та и 5D киното в „Зорница“. Там е предвидено да бъде един от най-мащабните, но най-вероятно ще бъде намалена етажността му.

  Живеещите във „Възраждане“ отхвърлиха напълно идеята за етажни паркинги в квартала по време на обществено обсъждане, провело се в края на август.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.