Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:04Петък

  03 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Строителната гимназия избра тазгодишните Баш майстори

  21-02-2020 0 582

  Снимка:

  Приемът в училището да се увеличи, призоваха от Камарата на строителите

   

  Строителният е стратегическо училище за нашия бранш. Приемът тук трябва да се увеличи, защото имаме изключително сериозна нужда от кадри. Това заяви председателят на Камарата на строителите в Бургас инж. Стефан Димитров по време на традиционното състезание по професии, което се провежда в ПГСАГ „Кольо Фичето“ всяка година. Камарата на строителите е партньор на състезанието, провеждано под егидата на Министерството на образованието и Община Бургас.

  Всяка година се увеличават фирмите, желаещи да подкрепят дейността на училището и да осигурят стажове и стипендии за учениците, което е доказателство за думите на инж. Димитров – кадрите в строителството са изключително важни и в последните години не достигат.

  11 Баш майстори излъчи оспорваната надпревара днес. Категориите вече са 6, като тази година за първи път е включена и геодезията.

  В категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ победител е Илина Недева от 11 б. Първенец в „Облицовки“ е Хюсеин Хасан от 11а. Той печели титлата за втора поредна година, а миналата година стана и национален първенец.

  Отборът на Егор Гордиенко и Любомир Балев от 11а е победител в категорията „Сухо строителство“. Димо Куцаров и Деян Василев от 11а са първи в „Зидарии“. Отличените геодезисти с най-точни изчисления са Николай Ангелов, Дилян Христов и Айтен Толуп от 12г. Отборът на Артур Атоян, Стоян Стоянов и Иванина Загорчева стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство“

  Всички победители получиха награди от училището, от Камарата на строителите, от Камарата на инженерите по геодезия, от компаниите G.P. Group,  „Артстрой“, „Лео – Бетонови изделия“, Wienerberger, Бутик за цветя „Диана“. Състезанието бе подпомогнато също от Henkel, Knauf, Марисан, Трансгео.

  За да не забравят, че са Баш майстори, председателят на Камарата на строителите-ветерани и почетен гражданин на Бургас инж. Дамян Камбуров им връчи по една ролетка и фазомер. „Да мерите точно и да се пазите от тока“, пожела им той.

  Всички отличени ученици ще представят гимназията на регионалния кръг на състезанията по професии, който ще се проведе в Хасково.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.