Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:18Събота

  29 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Созополчани очакват по-чист град, повече паркоместа и строг контрол при строителните разрешителни

  04-10-2019 0 887

  Снимка: Кадър Нова ТВ

  Созополчани очакват по-чист град, повече паркоместа и промяна на транспортната схема, както и по-строг контрол при издаването на строителни разрешителни. Това стана ясно от дебата между кандидатите на ГЕРБ и БСП за кмет на общината Красимира Германова и Тихомир Янакиев, излъчен в предаването „Плюс-минус“ по Нова ТВ. Поради технически проблеми обаче третият кръг от дебата, който е и най-важният, не можа да продължи.

  Още в началото Янакиев подари роза на Германова. Тя от своя страна определи, че кандидатурата й е била истинска битка, за да бъде избран най-добрия кандидат на ГЕРБ. След оттелгянето на Панайот Рейзи, ГЕРБ имаха трима кандидати, издигнати от местната структура за кмет. В крайна сметка бе избрана Германова, която е досегашен председател на Общински съвет – Созопол.

  Тя обясни още, че е благодарна, че все пак от партията са се спряли на нейната кандидатура и сметна, че това е заради опита, който има – 12 години, или 3 мандата тя е председател на Общински съвет – Созопол.

  „Не малко се изгради в тези 12 години. Моята идея е да се надгражда, това което е направено. Първо важно е благоустрояването на Созопол. Какво по-хубаво от това хората да живвеят добре, а туристите да се радват. Социалната политика е също много важна. Третият приоритет е привличането на европейски средства“, заяви Германова.

  От своя страна Тихомир Янакиев обясни, че мотивите му за това да се кандидатира за трети път като кмет на БСП са повтарящите се неуредици в общината.

  „Трябваше да бъдат решени за тези 12 години. Аз предпочитам това да е надпревара за Созопол, а не битка, тъй като битката предполага, че само един ще спечели, а надпреварата – всички да са доволни. Основната ни цел е финансовото стабилизиране на общината. Тя беше обявена като такава с проблем и бе въведен план за стабилизирането й. Демографията и средата, личностното развитие също са много важни за нас. Стана ми тъжно наскоро, когато на първия учебен ден видях, че в първи клас са само 21 деца. Трябва да използваме всички ресурси, за да се развиваме и да вървим напред“, каза Янакиев.

  Когато бяха изслушани накратко проблеми, които созополчани смятат за най-важни, двамата кандидати ги изкоментираха.

  Янакиев сметна, че се очертават няколко важни проблема, като сред тях са благоустрояването, чистотата, транспортната схема и строителните разрешителни.

  „Трябва да направим промяна на модела на управление. Гражданите трябва да участват по-активно в него“, заяви той. Според него това може да се случи с така наречените обществени съвети по места, които да са важен коректив.

  Красимира Германова от своя страна също определи тези проблеми като важни.

  „На всички ни е ясно, че имаме проблем с чистотата, но не трябва да пропускаме факта и че през лятото Созопол от 5 хиляди души нараства на 150 хиляди. С пречиствателната станция поне показахме, че вървим в правилна посока и допринесохме за по-чисто и кристално море. Паркирането е едно от нещата, които залягат в моята програма. Трябва да се оптимизират начините за паркиране и пред домовете“, посочи тя.

  Тук поради технически проблем предаването бе прекъснато. В момента над областта се излива пороен дъжд, който най-вероятно е причината за това.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.