Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  21:21Понеделник

  25 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  С паметник на Никола Вапцаров откриха учебната година в Приморско

  16-09-2019 0 528

  Снимка:

  Първият училищен звънец прозвуча и в Община Приморско. 44 първокласници прекрачиха прага на училищата „Никола Йонков Вапцаров” в Приморско и „Христо Ботев” в Ново Паничарево. Тържественото откриване на учебната година в морската община събра ученици, учители, родители, приятели и представители на местната власт.

  Церемонията за първия учебен ден в Приморско започна с приветствие от директора Мариана Казларова, която поздрави учениците и учителите с настъпването на учебната година. За поредна година г-жа Казларова връчи и купата на училището, която ще осигури награда на най-добре представилия се клас през учебната 2019/2020 година.

  Специален акцент на първия учебен ден в Приморско бе откриването на бюст паметник на патрона на училището Никола Йонков Вапцаров. 2,5-метровият паметник е дело на скулптора Ваньо Колев. Той бе открит от кмета на Приморско д-р Димитър Германов и директора на СУ „Никола Йонков Вапцаров“.

  В поздравителното си слово д-р Германов пожела успешна учебна година и заяви, че образованието е един от най-важните етапи в развитието на всеки човек, като Общината ще продължи да помага за добрата училищна среда, както е било досега.

  Тази година класните стаи, които посрещнаха най-малките ученици, бяха напълно обновени. В тях първокласниците ще се радват на ново обзавеждане и интерактивни дъски, на които ще се обучават в компютърно моделиране. За първа година часовете по информационно обучение влизат в програмата на първи клас.

  За по-големите ученици е обновеният кабинет по природни науки, в които също е поставена интерактивна дъска. Освен ново обзавеждане, в помощ на учениците са осигурени консумативи и материали, които ще оптимизират учебния процес.

  Обновленията в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ не спират до тук. От учебната 2019/20120 година училищните звънци вече са електронни. Компютърна система, чрез която се засича начало и край на часа, ще спомогне за точното определяне времетраенето на учебния процес. Част от подовите настилки на класните стаи също са подменени, а осветлението в училищния двор вече е с часовников механизъм.

  Първият учебен ден в Приморско освен от кмета на морската община д-р Димитър Германов, бе уважен и от председателя на Общински съвет Златина Тюлиева. Първокласниците бяха зарадвани от общинските власти с торбички, пълни с училищни помагала.

  Стартът на новата учебна година в Ново Паничарево бе даден от кмета на селото Яна Жекова. Училището там също посрещна своите възпитаници с нова визия – санирана и реновирана сграда. Това бе втори етап от ремонтните дейности, които са финансирани директно от Министерство на образованието и науката.

  Училището в Ново Паничарево също посрещна своите възпитаници с нова визия

  Учениците в Ново Паничарево също получиха специално поздравление от кмета на община Приморско д-р Германов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.