Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  00:56Понеделник

  06 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Ремонтират „Генгер" по общински проект

  16-02-2020 0 909

  Снимка:

  По предложение на кмета Васил Едрев, Общинският съвет в Айтос отписа от баланса на общинската фирма „Генгер“ ЕООД  имот № 9, съставна  част  от  общинския комплекс „Алея на старите занаяти“, в местността Лесопарк. Става дума за административната сграда на комплекса, която е с масивна конструкция и на два етажа. Има решение сградата да бъде заведена в баланса на Общината и съгласие на Общинския съвет да бъде използвана за Посетителски център.

  Заедно с другите старинни къщи, административната сграда е построена през 1987 година, като на първия етаж е ситуирано кафене, а на втория са разположени административни кабинети и конфернтна зала. Имотът е частна общинска собственост, записан като дълготраен материален актив в баланса на Общинско търговско дружество „Генгер  ЕООД“.

   В заседателната зала кметът Васил Едрев изложи мотивите за това предложение - сградата  има остра нужда от ремонтни дейности, но дружеството не е в състояние да ги извърши. Община Айтос пък има възможност да кандидатства с проектно предложение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ-Айтос”, Мярка 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година. В тази връзка беше необходимо да се предприемат действия по изваждане на имота от активите на „Генгер“ ЕООД и вписването му в баланса  на Общината. На заседанието на 31 януари тази година стана ясно още, че отписването на имота от баланса на „Генгер  ЕООД“ няма да доведе до намаляване на капитала на дружеството.

  В качеството си на едноличен собственик на капитала на „Генгер" ЕООД, Общинският съвет даде съгласие имотът да се отпише от баланса на „Генгер“ ЕООД  и да се  заведе в баланса (активите)  на Община Айтос. На управителя Теодор Янев беше възложено да извърши всички счетоводни операции по  отразяване на промените.

  Във връзка с необходимостта от оформяне на документацията за кандидатстване за финансиране по Мярка 7.5. от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година, Съветът допусна предварително изпълнение на решението си. То беше взето с 23 гласа „за", петима от съветниците гласуваха „въздържал се". Какво точно в предложението не им хареса - не стана ясно, защото се „въздържаха" мълчаливо. От ДПС пък похвалиха за добрата идея кмета и администрацията. „Похвална е инициативата сградата да премине в баланса на Общината, за да се финансира ремонтът по МИГ. Обръщам се към кмета - ако има възможност, да изведем всички обекти в „Генгер" към Общината. Ако зачислим активите към Общината, ще има възможност да бъдат ремонтирани всички къщи. И още през този мандат „Генгер" да получи възможност за ремонти, каквато заслужава", заяви Ружди Хасан от ДПС. Това беше и единственото мнение за прехвърлянето на обекта, изразено от трибуната на местния парламент.

  НП

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.