Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  19:02Неделя

  31 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Правната комисия отхвърли предложенията на Табаков за бизнес и туризъм

  20-05-2020 0 615

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Правната комисия към Общински съвет – Бургас отхвърли предложенията на Живко Табаков в помощ на бизнеса и туризма като незаконосъобразни. Председателят Иво Баев изрази мнение, че според него докладната трябва да се изпрати на комисията по чл.5, която приема всички предложения в помощ на бургазлии и бизнеса във връзка с кризата от коронавирус. Живко Табаков присъства на заседанието, за да защити предложените от него мерки.

  „По отношение на туризма до последно ще твърдя, че трябва да се заделят повече средства. По отношение на останалите аз заявявам, че мога да оттегля две от предложенията. По отношение на зелената или синята зона смятам, че трябва да има промени. В бъдеще трябва цялата крайбрежна зона да е или зелена или синя. Не е честно сега, че една част от заведенията разчитат на безплатно паркиране извън зоната, докато на другите посетителите трябва да заплащат зелена зона. По отношение на предложението за такса смет на ресторантите съм готов да го оттегля, ако както се твърди заведенията заработят с пълна сила от 1 юни“, обясни Табаков.

  Костантин Луков му отговори, че по отношение на предложението за зелената зона, то няма как съществуваща наредба да я променят с решение на Общински съвет.

  „Качете проект. Време не остава до началото на лятото, ако искаме да правим някакви промени. Може и да не е 30-дневен срока, а 15. Проектът ви може да е кратък, но трябва да се разгледа от колегите в този срок, от гражданите. Всеки ще може да прави предложения“, поясни Луков.

  На свой ред Табаков попита как тогава сега зелената зона не функционира, след като няма промени в наредбата и трябва да работи от 1 май.

  От администрацията му отвърнаха, че платените зони заработват със заповед на кмета на общината, каквато той още не е издал.

  Иво Баев бе категоричен, че докладната няма да се коментира по целесъобразност, а единствено по законосъобразност, каквато е работата на правната комисия и призова за гласуване. Нито един не подкрепи Табаков, двама гласуваха „против“ и трима се „въздържаха“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.