Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  18:48Неделя

  31 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Плувните клубове в Бургас подновиха тренировки

  07-05-2020 0 358

  Снимка:

  Плувните тимове в Бургас подновиха тренировки. Както стана ясно от днес в морския град част от басейните вече отвориха врати за клубовете и граждани. Това са съоръженията в комплекс „Меден рудник", плувен комплекс „Парк Арена ОЗК" и  този в ППМГ „Акад. Никола Обрешков".

  Репортер на вестник „Черноморски фар“ посети басейна в „Парк Арена ОЗК“ в първия ден след падането на противоепидемичните мерки. Басейнът работи при допълните мерки за сигурност, които трябва да се спазват от всички. В него към момента не се допускат родители, а само трениращите и техните треньори. Всички, които влизат в „Парк Арена ОЗК“, могат да направят това само през един вход, като за целта трябва да им бъде отворено отвътре. Още с влизането си на всеки посетител му бива измерена телесната температура, дават му се калцуни, а ръцете му биват дезинфекцирани.

  По-различното сега, в сравнение със старите изисквания, вписани в Правилника за вътрешен ред е, че басейнът е разделен на две – Басейн 1 и Басейн 2, всеки един от които с дължина от по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще тренират по график на предварително обявени тренировки. Всяка от тях е с продължителност от час и половина, като 1 час е за престой във водата, 15 минути са за обличане и още 15 минути за дезинфекция. От „Спортни имоти“ поясниха, че дезинфекцията се извършва на всеки час и по график. Осигурени са диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите за спортуващите.

  Oбработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час. Дезинфекцира се след всеки посетител на използваните принадлежности като чадъри, шезлонги, столове, гардероби и други.

  Разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните е най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама членове на едно семейство, минимум  8 метра. Един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство.

  Тренировъчният процес вече стартира, като всички наставници на клубове, ползващи басейните на „Парк Арена ОЗК“, са се разписали, че ще спазват допълнителните мерки и са запознати с тях. От „Спортни имоти“ допълниха пред „Черноморски фар“, че вече има нови желаещи бургазлии, които искат да си изкарат карта, за да ползват басейна в комплекс „Славейков“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.