Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:46Вторник

  07 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Пчеларите Елена и Андрей или как любовта има вкус на мед

  15-02-2020 0 1734

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

  Андрей и Елена Стойчеви са заедно вече 10 години. По онова време тя е студентка в София, а той работи в Бургас. Запознават се на събиране с общи приятели в морския град. Първоначално Елена не обърнала внимание на бъдещата си половинка, даже по негови думи, тя му обръщала демонстративно гръб. После се срещат на няколко пъти случайно по общи купони, докато една вечер Андрей не решава да позвъни на Елена по телефона.

  „В същото време вечерях в София с моята приятелка и състудентка. На дисплея се изписа непознат номер. Понеже не обичам да вдигам на непознати, моята приятелка грабна телефона и вдигна. Гласът от отсрещната страна не издаваше кой е, откъде има телефона ми, но стана ясно, че е човек, който ме харесва. Беше много забавно - моята приятелка от едната страна на телефона, аз от другата и доста се смяхме. Вече започнах да се досещам кой е“, разказва тя.

  След известно време започва да получава смс-и. Тогава Елена е изучавала великите френски поети Ронсар, Бодлер, Аполинер и получените съобщения от момчето от Бургас й се виждали някак с тривиални послания. 

  „Не ги харесах никак. Впоследствие се заредиха „случайни“ срещи в Бургас, докато един ден не се звънна на вратата в „Младост 2“, където живеех, към 23:00 часа. Казах на приятелката ми, че е късно и няма да отваряме. Ама тя беше влязла в заговор с Андрей. Той хванал обедния влак и ето го, с една голяма раница на гръб и ми се усмихва в рамката на вратата с две дълбоки тръпчинки. Тогава за първи път ми хареса. На следващия ден, докато аз бях на лекции, Андрей отишъл до мола и ми купил един парфюм на „Шанел“, който знаеше, че много харесвам. Тогава се зарадвах, от една страна, чисто по женски, но от друга страна, си дадох сметка, че този човек иска да ме направи щастлива. И до днес пазя парфюма, той ми бе някакъв знак за бъдещето тогава, за бъдещето и сега“.

  Докато тя завършила обучението си в столицата ,Андрей направил „пътека“ до там, само и само, за да я види. Идвал е за по няколко часа и се връщал обратно към Бургас, за да работи на гарата, където към момента е ръководител на движението. Така се заражда тяхната любов, която продължава и до днес.

  Елена и Андрей са заедно вече 10 години

  Андрей е категоричен, че за да се съхрани една връзка няма формули, както и панацеи. Научил е, че много важно за любовта между двама души са доверието, търпението, да правиш и казваш онова, което искаш да чуеш и ти.

  „Няма едно важно нещо в съхранението на връзката помежду ни, няколко са. Едно от тях е, че двамата души в една връзка трябва да искат да се променят, да са способни да осъзнават слабите си страни и да работят върху тях. Друго много важно нещо ми се струва е да се чувстват най-истински, най-свободни, най- себе си в общата си компания. И компромисите да са дозирани и тривиални, защото компромисът в своята същност те кара да се чувстваш ощетен, да си в конфликт със самия себе си“, добавя Елена, която работи в белодробната болница в Бургас.

  Заедно с двете кучета Кита (вляво) и Гельо

  Двамата нямат навика на свети Валентин да си правят по-специални изненади. Романтичните жестове са спонтанни, не ги планираме и обмисляме. Може би по-различен жест беше предложението за годеж в малката ми стаичка, в която бях направил вечеря и в една от чашите за вино бях уж изтървал пръстена. Романтиката в този й част не ми е втора природа, признава Андрей.

  От 6 години насам Стойчеви се занимават с пчеларство в Странджа планина, което от хоби се превръща малко по малко в професионално поприще. Създали са пчелин „Селището на пчелите“ в село Визица и всеки ден работят за него.

  Стойчеви имат свое Селище на пчелите в малкотърновското село Визица 

  „Вкусът на любовта е мед и вкусът на меда е любов. Всичко, което човек прави с отдаденост е любов. Сладостта през цялото време е на устните“, казват двамата.

  А кой жили повече – пчелата или човекът остреща?

  „Всеки жили на моменти повече, отколкото трябва - и жените и пчелите, нали и те са жени. Важното е да не сме алергични и бързо да ни минава“, добавя Андрей.

  „Ако жена не гълчи и мъж не мъчи не може, казал народът. Мен пчелата ме жили повече, понякога правя локални отоци, но го приемам като апитерапия. Но и мъжете имат жило, само че жилят без звук, тихо, затова незавидната слава остава при жените“, казва на шега Елена.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.