Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:34Неделя

  05 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Първа важна стъпка за детската болница в Бургас

  13-02-2020 0 850

  Снимка:

  Здравното заведение ще има топла връзка с УМБАЛ

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Първа стъпка за построяването на детска болница в Бургас ще направи Общински съвет – Бургас в края на месеца на заседанието си. Кметът Димитър Николов е внесъл предложение за промяна на подробен устройствен план, с което се отрежда терен за изграждане на специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас.

  „Осигуряването на терена е първата важна стъпка. Следващата ще бъде изготвянето на технически проект. Предвиждаме новата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ Бургас, по подобие на тази между ОУ „Коджакафалията“ и сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски". Избраното място е комуникативно и лесно за транспортно обслужване“, каза кметът Димитър Николов.

  По време на заседанието на комисията по устройство на територията главният архитект на общината Веселина Илиева обясни, че теренът е отреден за паркинг, има достъпност от 2 улици и с докладната се предлага той да бъде преобразуван за здравно заведение.

  В бъдещата болница ще работят 78 лекари, 110 медицински сестри и 52 санитари. Леглата ще са 130. С докладната записка се иска разрешението на регионалния министър да допусне отклонения за намаляване на необходимата площ в квадратни метри на легло от 90 на 33.7. Коментирано бе, че Наредбата е доста стара и не отговаря на реалните условия в модерната медицина и доста болници от цялата страна получават разрешение за такива отклонения.

  „Трябва някой експерт в министерството да се наеме и да подготви промяна в Наредбата“, обясни заместник-кметът инж. Чанка Коралска.

  Бъдещата Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.