Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  10:27Петък

  29 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Падат месечните наеми за държавни имоти в периода на карантината

  18-05-2020 0 186

  Снимка:

  Oбластният управител Вълчо Чолаков разпореди да бъдат изцяло освободени от заплащане на наем, всички засегнати от кризата с коронавирус субекти, с които институцията има договорни отношения.

  От заповедта на Областния управител ще се възползват сдружения в обществена полза и фирми, които са преустановили дейност в следствие на въведените пандемични мерки. Частични облекчения получават и фирми, които са продължили да работят, но имат спад в продажбите.

  За периода от 13 март до 13 май наемателите на държавни имоти няма да заплащат месечните вноски към институцията, за помещенията, които използват, гласи разпореждането на Чолаков. Общата сума на облекченията възлиза на стойност 35338,32. Сама по себе си сумата не е голяма, но за бюджета на Областна администрация е едно сериозно перо. Чолаков е предложил вариант, чрез който да се компенсира загубата и едновременно да се подпомогнат 13-те общини в област Бургас, които също са финансово засегнати от пандемията. С писмо до Министерски съвет, бургаският губернатор иска в аванс средствата за местни данъци и такси, които Областна администрация дължи на общините. Ако същите бъдат заплатени в срок до 30 юни, държавната институция ще се възползва от 5% отстъпка. Икономията, която би реализирала Областна администрация е в размер на 37 323,66 лв., което изцяло покрива облекченията направени към бизнеса.   

        “Помощта, която оказваме на наемателите ни не е голяма, но се надявам да е глътка въздух за тях. Постарахме се без излишна документация и бюрократични тежести да дадем възможност всичките ни наематели да се възползват. Областна администрация не разполага с бюджет и за нас и най-малката загуба на средства е проблем. От частния си бизнес съм научен, че не може да си позволя разход, без да имам сигурен приход, който да компенсира. Затова се наложи за пореден път да мислим нестандартни решения. Надявам се да са успешни.“, коментира Чолаков.

  В последните 5 години Областна администрация Бургас е сред първите с най-добра финансова дисциплина от 28-те области в страната. Още в началото на мандата си Чолаков ревизира всички договори, минимизира разходите, спира обученията и международни командировки, платени с държавни средства. Политиката на разходи, която реализира Областна администрация я поставя на първите места по спестени държавни средства сред 28-те области в страната.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.