Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:48Вторник

  07 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  От утре: Пенсионерите по магазините между 8:30 и 10:30 часа

  20-03-2020 0 6455

  Снимка: faragency.bg

  От утре пенсионерите ще могат да посещават магазините между 8:30 и 10:30 часа. През това време е забранено посещаването им от всички останали. Това съобщи току що здравният министър Кирил Ананиев. С негова заповед считана от 00:00 часа тази нощ се забраняват посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки и съоръжения на открито и закрито.

  „От 8 и 30 до 10 и 30 се забранява на всички до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини. Нека тези над 60 години да ходят през това време до магазините. Имаме уверение от големите магазини, че ще направят необходимите мерки“, каза той.

  МВР ще организират КПП-та на входовете и изходите на областните градове. Ще се пропускат лица с неотложни пътувания, здравословни причини или завръщане в родния град. Това ще може да се удостоверява само с медицински документ, служебна бележка от работодател, или лична карта. Стана ясно, че ще има гратисен период до понеделник-вторник за взимането на служебна бележка от работодател, ако не могат хората да се снабдят с нея днес.

  „Вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Ще ги прилагаме няколко дена и ще видим как се изпълняват. Ако резултата е негативен ще трябва да вдигнем още повече нивото. Лицата, ако излизат от домовете си ще трябва да имат декларация за своята сигурност и ще бъдат спирани от служители на МВР“, поясни Ананиев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.