Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:01Събота

  29 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Опиталите да взривят къща на бивша – бити от полицаи до признание

  21-11-2019 0 2645

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Опиталите да взривят къща на бивша приятелка били бити от полицаи, за да признаят. Това разказаха в съда обвиненият като поръчител Антон Кабадов от Средец и обвиненият като извършител Димитър Недялков от руенското село Дъскотна. Случаят е от февруари тази година. Тогава Кабадов платил на Недялков 2500 евро да взриви къщата на бившата му Севджан Хасан от айтоското село Черноград. Кабадов имал дете от нея, което не признал, но съдът го направил и го задължил да плаща издръжка. 34-годишният мъж от Средец тогава наел набора си от Дъскотна, за да взриви къщата. За късмет на Хасан, която тогава била в къщата, самоделното взривно устройство паднало в двора.

  В заседанието, с което Окръжен съд – Бургас гледа мярката им за неотклонение, Недялков заяви, че е бил бит от полицаите докато признае вината си. Според него Кабадов и той нямали нищо общо със случилото се. Мъжът, работещ като охранител в „Аркус“ разказа, че и намерената в дома му граната, той намерил в гората, тъй като е ловджия. Тогава обаче се притеснил да я предаде в полицията, за да не станело голяма беля.

  Кабадов обясни, че съжалява за случилото се с къщата на бившата му Севджан, но нямал нищо общо със случилото се. От 2017-а, той е женен с дете с друга жена. Срещу него е било образувано досъдебно производство за това, че не плащал издръжката, но след като в крайна сметка го направил, било прекратено.

  Държавното обвинение в лицето на прокурор Гергана Илиева обясни, че има всички основания да бъде поискано постоянното им задържане в ареста. Събраните веществени доказателства показвали, че са извършители на деянието. Спрямо Недялков тя стигна до извода, че заради намерения у дома му арсенал, който се ползва в бившите военни поделения, той се занимавал с подобни поръчки редовно и това не е единичен случай. За Кабадов тя прецени, че има опасност да се укрие, тъй като мъжът нямал постоянен адрес, предимно пребивавал в Германия, а в България се връщал от време на време в Средец.

  Адвокат Веселина Василева, която защитава Димитър Недялков обясни, че искането на Прокуратурата е неоснователно, тъй като нямало достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение. Имал постоянен адрес и една по-лека мярка би свършила работа – домашен арест например. Това поиска тя от съда.

  Адвокат Живко Кирилов – защитник на Антон Кабадов заяви, че за пореден път се стига до клишетата „опасност да се укрие, или извърши друго престъпление“, което за клиента му не важало. Той бил неосъждан, а къщата в Средец била семейната му къща. Имал семейство и дете. Имал и фирма с 20 работника в нея, които се нуждаели от него и затова нямал намерение да се укрива, добави юристът.

  „Няма логика той да се опитва да убие бившата и детето си. Той казва, че не е поръчвал взрив на къщата, а само да я сплашат. Това не е същото, като да се взриви къщата“, обясни Кирилов.

  Той също поиска домашен арест за клиента си. Това направиха и двамата обвиняеми в последната си дума пред съда.

  В крайна смета съдия Ангел Гагашев прати и двамата в ареста за постоянно, като прецени, че има достатъчно основания за това.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.