Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  03:16Четвъртък

  28 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Общинска програма за помощ на бизнеса предлагат съветници в Бургас

  27-03-2020 0 505

  Снимка: zonaburgas.bg

  Изработване на общинска програма за стимулиране на малкия и средния бизнес в Бургас и изготвяне на анализ на засегнатите сектори от местната икономика. Това предлагат в извънредна докладна записка проф. Севдалина Турманова – председател на Общинския съвет, Георги Дракалиев – председател на Комисията по общинска собственост и Красимира Маркович – председател на Комисията по бюджет и финанси.

  Още през 2012 г. Общински съвет – Бургас е приел Правилник за начина на разходване на средствата, предвидени в общинския бюджет, за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на Община Бургас. С този правилник се определят условията и реда за разходване и контрол на тези средства, които могат да се усвояват само от малки и средни предприятия (МСП) със седалище и адрес на управление на територията на Община Бургас. МСП са тези, посочени в чл.3 от Закона за малките и средните предприятия, а средствата, предвидени за тази цел са заложени в бюджета на Община Бургас за 2020 г.

  Съгласно изискванията на Правилника Общинският съвет е избрал комисия от петима общински съветници.

  „С влизане в сила на решението за обявяване на извънредно положение икономическата обстановка се усложнява и това неминуемо ще се отрази на бизнеса. Ето защо е наложително спешно да се анализират проблемите, пред които те са изправени и да се предприемат мерки за тяхното подпомагане от страна на Община Бургас, използвайки съществуващия в цитирания Правилник механизъм и заложените средства“, мотивират се общинските съветници.

  В докладната записка е записано още, че освен описаните в Правилника дейности за създаване на условия за развитие на МСП, по преценка на комисията могат да бъдат предприемани и други такива.

  „Тези други мерки, според нас могат да включват споделяне на кредитния риск по банкови кредити, усвоявани за: покриване на възнаграждения на служители; осигурителни вноски; публични задължения; текущи разходи, свързани с дейността на фирмите (разплащания с доставчици, наеми и други)“, предлагат общинските съветници от най-голямата група в местния парламент.

  Срокът за работа на комисията е до 10 април т.г.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.