Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:12Петък

  28 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Обновяват водопроводната мрежа на созополското село Зидарово

  11-02-2019 0 914

  Снимка:

  Старата и амортизирана вътрешна водопроводна мрежа на село Зидарово ще бъде изцяло реконструирана през следващите 2 години. Проектът за обновяване на водопреносната мрежа ще бъде реализиран на три етапа, заяви при представяне на Бюджета за 2019 година кметът на Община Созопол Панайот Рейзи и подчерта, че този обект е един от най- важните, които ще бъдат реализирани в Програмата му през този мандат. „Жителите на едно от най- големите села в общината ще се възползват от новата  водопроводна мрежа, която ще подобри качеството на водоподаваната вода, а след изграждането й, улиците на селото ще бъдат асфалтирани, за да завършим изцяло поетия към тях ангажимент“, заяви още кметът Рейзи.

  В момента състоянието на водопроводната системата на Зидарово е такова, че води както до икономически загуби за Общината, така и до снижаване стандарта на живот на населението.

  Обявена е вече  обществена поръчка с прогнозна стойност 4 730 933 лв. без ДДС. Посоченият срок на изпълнение е 26 месеца. Строителството е разделено на три етапа, като през всеки един от тях ще се ремонтират отделни участъци.

  Целта на поръчката е да се подобри качеството на живот на жителите на село Зидарово, както и да се избегнат екологични проблеми. Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа на селото, като това ще доведе до доставяне на вода до всички имоти, включени в регулацията на селото. Цели се и намаляване броя на авариите и от там – непрекъснатост на водоподаването към потребителите. Ще се осигури и надеждно противопожарно водоснабдяване чрез монтаж на нови сигурни водопроводи и нови пожарни хидранти, отговарящи на изискванията на нормативната уредба.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]ncy.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.